Rasa yang tiba tiba…

Satu.

Hari tu I ada rasa yang suka sangat ke seseorang. Tapi lama-lama, rasa itu dah kurang sebab I rasa dia tidak lah suka kat I macam I suka kat dia. Takpela, tak kisah, mana boleh nak paksa perasaan orang kan.

Then dulu, I kalau nampak dia mesti rasa berdebar-debar dan kalut ribut entah apa-apa. Angau pun ada sikit-sikit. Kelakar.

Dulu, I tak de la kenal sangat dengan dia, tapi bila start dah kawan, I pun jadi rapat dan segala benda nak share.

Tapi hari tu, I jumpa dia, dan bercakap macam biasa, I rasa macam dah tak ada apa-apa dah dengan dia. Tapi dia still comel dan manis. Takde apa yang berubah pasal dia.

Cuma perasaan I je yang berubah. HIHI.

Dua

Dulu kalau dengar nama orang ni, tentu semua orang nak elak bekerjasama dengan dia. Menakutkan. Tapi sebenarnya bila kita yakin dan faham apa yang kita buat, dan dapat pindahkan pengetahuan dan pemahaman kita dengan baik kepada orang yang sepatutnya, perkara akan jadi mudah dan kita pun akan rasa baik (feel good) tentang diri kita. Jadi, bila kita rasa good dengan diri sendiri, apa sahaja yang orang cakap pasal kita, kutuk ke apa ke, kita tak akan ambil berat (kecuali perkara2 yang menyusahkan orang) sebab kita tahu, nobody knows us better.

Right?

Tiga

Alhamdulillah. Mesyuarat tadi berjalan lancar. Terima kasih kepada semua yang datang dan especially kepada my urus setia yang sangat setia! I owe you guys! Nanti I belanja eh!

Okay, happy weekend. Muah!!!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

7 thoughts on “Rasa yang tiba tiba…”

  1. apsal dgn pakcikli00 tu? enter frame aje!

    i agree with 1 and 2. sampai masa Tuhan balikkan rasa kita. dari suka kpd dah rasa biasa. dari tak suka kepada boleh aje.

    hmmm.. teringat kata2 Mei dalam thread of destiny:
    “with atsushi, good things become great, bad things become bearable…”

    sigh. ida menunggu atsushi hadir. boleh?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s