Excuse Me Sir

Erm, Tuan, keputusan dibuat ini, adakah sudah dibincangkan dahulu dengan orang yang berkenaan? Maklumlah, kami ni orang bawahan juga yang akan memerah idea dan keringat (mungkin tak berkeringat sebab aircond tahap beku) dan berhempas pulas menyediakan apa-apa.

Yang pelik, kenapa bila kertas dah siap, bos pula mahu justifikasi sendiri? Nampak sangat keputusan ini bukan dibuat secara consensus. Mungkin?

Tapi ia (keputusan) sudah dipublisitikan.  Tak guna ditarik. Kelak, yang kena kita.

Just do it? Wah, macam nike gitu.

Duduk bersebelah dengan cikpay kawan di upm dulu, macam duduk dalam kelas lecture di Kompleks kat tepi tasik tu.  Sibuk melihat handbag orang lain.  Kawan di kiri pula kata tudung yang berwarna warni di sana nampak cantik dan macam belon.

Macam-macam.

Tapi dua-dua tu sempat juga lelap seminit dua masa orang tu berucap. Ampun!

It was nice to be in such a big conference/dialog.  Boleh berjumpa kawan2, dan makan pun free.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

6 thoughts on “Excuse Me Sir”

  1. aku suke benda² majlis besar camni.. semua orang datang.. bukan sebab kena ikut boss ke ape.. tapi best dapat mini reunion.. macam M*PPA aritu.. ingat? hehe..

  2. ironiknya..tudung macam belon..hahaha ntah hapa2 tah…
    btw…aku setuju dgn kau..aku pun jadi berdebar2 takut apalagi la kita punya boss tu nak announce kali ni..perancangan tu mmg dah ok cuma cara pelaksanaannya tak diperhalusi..so kita2 jugak yg merana kan…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s