Maso Ggosok

Lately banyak sungguh perkara yang terdetik di minda aku time pagi-pagi aku gosok baju. Mungkin itu waktu produktif aku. HAHA.

1. Pasal assembly sabtu lepas. Aku percaya sekali dalam ramai2 yang ditangkap ke tak kena tangkap ke… paling kurang tentu separuh orang yang terlibat tu tak tau apa ke halnya perhimpunan tu.

2. Pasal kepimpinan melalui teladan. Malas nak cakap la. Dulu dicanang-canang pemimpin ni minum ar*ak la… apa lah.. Okaylah, kalau betul dia minum apa hal? Mungkin dia minum untuk jaga hati tuan rumah. Still salah kan? Kita tahu apa yang dia buat tu salah kan? So, kita nak ikut lagi ke? Kita nak bising dia buat itu ini. Kalau kita dah tahu benda tu tak elok, negatif, kita JANGAN ikut. Faham? Kita pun dah boleh fikir benda tu betul ke tak. KAN?

3. Okay, kalau betul pemimpin tu dikeji sebab yang salah… (semua yang salah dikeji-gila kan?) Sape kita nak judge. Pernah tak kita fikirkan tentang kebaikan yang pernah orang tu buat? Takkan tak pernah kita jadi senang sebab dia. Kemerdekaan, kesenangan, keselesaan kita di Malaysia ni. Fikirlah.

4. Islam ke tak, semua agama ajar penganut dia fikir baik buruk. Takde agama yang benarkan bunuh bunuh, curi curi. Kalau dah takleh berfikir, kesian betul la.

OH. Aku dah lambat. Nanti edit balik.

😛

Advertisements

6 thoughts on “Maso Ggosok

    • no. 3 jah ko?
      heheh.

      yang baik kita ikut, yang tak molek kita tinggal.

      kita besar doh belako… pikir sendirilah kata nabil.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s