Lawatan Sambil Kerja…

PB030080
last photo at dca traffic control, subang. with azy
PB030007
flight strips. sungguh banyak dan confusing (for the first timer). I respect kerja air traffic controller adalah mungkin antara kerja paling mencabar. Ini di DCA Traffic Control Office di Airport Melaka.
PB030019
the equipments. teropong tu untuk cek out pesawat yang dekat2.🙂
PB030014
Penerangan dari Pengurus DCA Melaka, Mr. Bahrin dan yang pandang ke luar tu Mr. Bala, seorang ATC yang pernah mendaratkan 32 aircrafts in an hour! (it's a record) Selang masa 2-2-3 minutes. I kagum!
PB030046
dari tingkap Air Traffic Controller DCA Subang. (Belah belakang, tempat kompleks MAS)🙂

 

I was at two DCAs offices yesterday.🙂 I went to Malacca and Subang.

Lawatan naziran untuk kerja la, takkan berjalan2 semata. Walau ada je orang kata I pergi berjalan2, I redha je. I enjoy ja.

Hari ni office macam kalut sebab semalam I tak masuk satu hari kan. Alhamdulillah, semua da setel. Jamulah mata ngan gambar ni dan maaflah, kamera I gambar tak pakai flash. I takut mengganggu kerja ATC semua.🙂

Thanks to DCA la.🙂

Penerangan yang sangat mantap, dan hospitality, well, very good. I kagum lagi ni.🙂

 

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

4 thoughts on “Lawatan Sambil Kerja…”

  1. en_me.. amboi!

    kak nana… ye jalan jalan…😛

    medcham… yang jauh, kalau di airport besar, ada radar… kalau di airport kecil cam melaka, just ada record menyatakan kat mana kat mana dan tinggi mana tinggi mana… melalui conversation antara ATC ngn pilot…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s