Geram

Geram rasanya dengan customer service potong potong tu.

i. Cik duduk depan pc dan pasang modem tu then call kami untuk kami ajar satu satu macam mana nak betulkan.

I’ve done this for so so many times!

ii. Cik boleh datang dan bincang dengan pegawai kami berkenaan hal ini.

I’ve been there and their customer service officers were unfriendly, lazy to speak, speak english very well tapi with no friendliness langsung, no eye contact and worse they knew that I was supposed to go to their counter but they couldn’t do anything when someone’s cut my line. DAMN. la. Pastu buat tak layan jer.

iii. So, I can’t use it because I haven’t pay for it.

Yes, of course kalau I tak guna for what [animal] i’m paying? Anyway, I bayar gak la for the first months punya. Lagi baik dari bayar kesemua 5 freaking months sejak I beli.

iv. Kalau modem rosak, terminate tak payah bayar. Kalau tak, kena bayar RMXXX.

I dah cek cek cek (triple) modem tu….. still tak bleh guna. So?

v. I call nak tanya is that okay if I bring my modem there and have them check the modem.

Dia kata, cik balik pasang modem tu then nanti kami ajar step by step, nak reset modem. AGAIN????? I guess I’ve done that for so many freaking times la….

Anyway, I m not giving up, gonna try again. Though deep down I pray hard that the modem is not working. HAHA. So I can terminate it for free.

HAHA.

Kalau bleh guna, I sudi je guna. Kalau tak I won’t buy it at the first place.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

12 thoughts on “Geram”

  1. hmm.. pakai streamyx je.. hehe..

    network potong-potong tu memang tak berapa bagus pun sebenarnya.. modem tu kau kena letak betul2 kat tepi tingkap, baru leh dapat coverage..

    kau rosakkan je modem tu sendiri..

  2. hhahahaha abam mu pun dah banyak kali mengamuk ngan customer service tuh.. nasib tak baling modem across the room ajer..
    sib baik hari tuh ada yang datang rumah, godek2 n very the baik.. kui kui

  3. Teringat iklan streamyx, ada gambar orang nak campak keluar ikut tingkap modem potong potong dia tu. hehehe. Mcm kata maoi, pakai streamyx je senang. lebih stabil.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s