Tak geram lagi

Sebelum tu, kita imbas balik entry ni.

Semalam I pergi juga ke GP (office potong-potong) tu untuk cek sama ada betul atau tidak modem itu rosak.

Hari tu, CSnya kata, kalau modem rosak I boleh terminate free.
Hari tu, I tanya boleh tak I nak bawa modem untuk dicek di sana, katanya biarlah troubleshoot dibuat melalui telefon la, itu la, ini lah…

Semalam.

I just went to another CS and asked her if I could get my modem checked. Guess what, she just said, “let me check it for you.”

“It seems that your modem is not working, nevermind I’ll change it for you.”

I said, “But that day, a girl told me that I could terminate it for free if my modem is not working”

She told me that it’s under warranty and I am on 24 months contract, and guess what.

I’ve got a new modem there and then. Wireless some more.

So, tell me, why can’t it be done just like that before?

Saja nak bagi I geram geram dan marah marah dan tulis dua post dulu baru nak memudahkan keadaan kah? Like they knew about all the whining, even they were pretty clear that I was angry before.๐Ÿ™‚

So, thanks potong-potong. So far, it’s working well. I could go wireless.

gambar takde kaitan. Meeting on 17th Nov 2009

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

15 thoughts on “Tak geram lagi”

  1. i’m done with broadband service.

    anyway, sape nak join aku tubuhkan company yg bole lawan astro? biar diorang takleh sesuka hati naikkan harga lagi dan kenakan service charges yg melampau?

    jom jom!

    1. yana, dulu dapat wireless jiran sebelah rumah. bila da pindah ni kenala cari alternatif. tapi sekarang baru dapat guna. yang ni pun dapat wireless gak. tapi tak test lagi kalau multiple users.๐Ÿ™‚

      housemate i guna celcom broadband gak.

  2. kak nana, sorry la. echah malas nak tulis customer service banyak kali. panjang benar haha..

    cham,
    ahaha, ye la tu. berdoala semoga ada pesaing terdekat yang menawarkan servis yang lebih baik, and tentulah dengan harga yang berpatutan.๐Ÿ˜‰

    demang, agaknya la kan… haha…

  3. apa kate u publish je nama co tu..atleast bile org gugel nama co tu, diorg jumpe kisah ngeri u ni n boleh wat pertimbangkan sewajarnya..hehehe..
    “pangkah yg potong tu!”

    1. buzzy.. memang la. yang peliknya yang semalam tu cool jer.

      dear, i terpikir gak. tapi takpela. kita tengok performance seterusnya, ek.
      ๐Ÿ™‚

  4. P1 Wimax takde coverage la plak kat kawasan rumah aku, Amax Wimax aku check, ada… tapi tak tahu la macam mana performance. Ada sesiapa boleh komen?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s