Coklat, ayam penyet, badminton

Dialog ni berlaku masa kami nak book court untuk nextweek punya game. Dahlah berpeluh, busuk, bising dan kecoh pulak tu. Tentu encik2 yang jaga kaunter tu tertekan dengan kami. Wahahha.

Paris : Aku nak bawak mak aku gi ikea.
Me : Jom. Bleh gi minum coklat di theobrama.
Azy : Kat mana ada lagi?
Mid and Paris : Apa tu?
Me : Coklat, kat theobrama. Kat the curve ada.
Mid and Paris : Ayam penyet la ayam penyet la.
Me : Dah pergi ari tu ngan mak aku.
Paris : Pergi ari tu penuh gila. Malas nak tunggu.
Mid : Tulah. Tak larat ah.
Me : Aku hari tu ramai gak. Tapi aku tegur brother 2 orang ni. Diorang berdua duduk di meja 6. Aku ngan mak aku ngan adik2 semua 6 orang. Aku tanya “bang, berapa orang?” dia jawab “2 je.” Tukar lah abang duk sana (seat 2 orang) boleh saya dan mak duduk sini.” aku cakap kat diorang.
Yang lain-lain : Oh….
Me : Sebab ada mak aku la dia bagi duk situ, kalau tak….

MID : KALAU MAK KAU TAKDE, KAU MESTI TANYA, BOLEH SAYA JOIN ABANG? !!!!

Me : ??????

Hahahaha lawak gila I rasa mid punya respons. HEHE.

Malam tadi ada good badminton session with the gurls. Tapi ada dua orang brother ni dia main kat court yang kami booking. Kesian pulak nak halau so I ajak a diorang lawan regu. Me with Fish. HAHA. First set diorang menang tapi second set kami menang!! HIHI. Best giler!!!

🙂

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

13 thoughts on “Coklat, ayam penyet, badminton”

    1. en_me, tak sempat main third set, dah abis masa. kami buk sampai kul 9 pm ja…

      lagipun penat la… before that i dah main 2 set lawan dan 1 set main main session…🙂

    1. masa saya baca: “Hahahaha lawak gila I rasa mid punya respons. HEHE.”

      Saya terus scroll atas balik. ingatkan ni blog niza.
      ntah kenapa saya terbayang niza pulak. haha.

    1. tak sengaja.
      ayat ecah mcm niza pula kali ni.

      echah, i dh jumpa kak nad di AP, kat pameran pengantin.

    2. buzzy, itula… tak puas hati.. lalalala

      kak nana, maklumlah echah ngan niza kan macam sejiwang gitu… lalala

      oh… baru sekali jumpa kak nad…🙂

  1. dulu berangan jugak nak minum kat theobroma cafe tu..angan2 nak makan chocolate souffle..check2 takde pulak..huhu…
    tertipu ngan menu restoran tu online…😦

    1. erra, ye ke….
      kecewanya.
      tapi i pun suka drinks dia ngan kek tu je… (itu aje pun yang pernah dirasa)… setakat ni memang suka lah….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s