4 days and still

*Ini kisah demam saya*

Dah 4 hari saya demam. Ingatkan hari Isnin hari tu cuma demam biasa saja. So, mungkin dengan tidur akan baik la, selepas makan panadol. Tidak rupanya. Bangun tidur petang tu memang tak larat nak buat apa. Nasib la officemate sudi amik I di rumah dan bawa ke klinik.

I dapat 7 jenis ubat, termasuklah gastrik.😦

Malam tu I tidur setidur-tidurnya. Nak bercakap pun tak larat. Hari Selasa pun I tidur, bangun hanyalah untuk makan ubat. Siap alarm clock supaya tak terlepas waktu makan ubat. Sampai confuse pun ada sebab ada ubat yang kena makan 3 kali je sehari, ada yang kena makan 4 kali. HUHU.

Hari Rabu I gagahkan juga drive ke office. Alhamdulillah tak de apa-apa. Semalam I tidur di rumah mid sebab tak larat gila nak drive. Makan pun tak lalu. Semalam adalah hari pertama I makan nasi sejak hari Isnin. Tapi tak habis pun. Tak lalu. Rasa tawar je. Mulut rasa pahit saja.

Badan pula rasa sengal semacam je. Duduk pula dalam office yang air cond tahap sejuk giler. HUHU. Nasib boleh buka tingkap.

Lambatnya weekend. I nak tidur.

Oh. Minggu ni I kena lupakan lah niat nak bersukan. HUHU.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

9 thoughts on “4 days and still”

  1. get well soon. kesian plak.. kena amek multivitamin la. lama2 badan yg lasak bleh sakit gak kalu berpanas, berhujan, ber-ekon.

  2. yupp saya setuju dengan gambit. gagahkan diri untuk bersenam cah..

    stay strong and get well soon cah!

    btw demam2 pun sempat memblog eh? hehe~

  3. bos..insyaAllah… kalau rajin saya gi bersukanla.. lalala…

    ida, thanks. kena amik multivitamin pulak ke? huuhu…

    faruq, ye…demam2 pun masih sempat memblog… like you don’t know me…

    ahkon, glucose? apa tu? nanti echah survey…

    boss, terima kasih.🙂

    irises, thanks… insyaAllah, getting better already…🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s