Bunga

Pernah tak dengar lagu Bunga, Ezad nyanyi. (Exist). I ada kenangan dengan lagu tu. HAHA. Tetiba I teringat sebab kat division baru ni ada seorang staf yang suka sangat pasang lagu rock kapak. Elok jugakla. Boleh mengimbau kenangan lama. Macam-macam lagu I dengar. Tu pasal kalau gi karaoke I nyanyi lagu Exist la, Slam la… HIHI.

Oh, pasal lagu Bunga ni actually my first boyfriend bagi. HAHA. Cinta zaman matrik. Tapi masa tu belum cinta2 lagi. Baru nak berkawan2. Bila I da masuk Uni baru nak ngaku2.πŸ˜›πŸ˜› *malu malu kucing*

Dia ada bagi lagu ni, masa I kat matrik, dalam tahun 2000. Oh gosh, lama gila… wawawa. I pun layanla… Kalau sapa2 ingat lagi zaman matrik dulu I tampal lagu ni kat dinding depan meja study.

Dia okay kut sekarang, kami dah lost contact. Dia dah tak nak kawan dengan I pasal dia kata I suka main-main.😦 Last kami jumpa masa tahun 2005. Last I dengar dia kat Kuching, Sarawak. I tried to contact him while I was there on 2007 tapi dia tak nak jumpa I. Sedih pulak. Tapi takpelah, itu pilihan dia.

Apa pun, wish him happiness.

Ini lirik lagu tu. Kalau nak dengar, I ada letak link youtube tu. Kalau nak mp3 bagitau la, nanti I email.πŸ˜›

Tak usah ditanya mengapa ku pilih
Bunga yang mewangi terliar berseri
Yang tak akan nampak di mata pun
Berwarni dari lain-lain
Segan untuk aku sapa
Walau ada maksud yang ku sembunyi

Pernah ku mencuba terima seadanya
Sayang ia selalu calarkan sudut hati ku
Hingga lelah jiwa ku dikecewa
Yang tak mungkin berpaling kembali
Namun ku yakinkan nanti
Tuhan pasti beri gantinya

Ku mohon kau yang indah pada mu
Untuk ku tatap menawar resah ku
Kekal aku di situ harungi cinta

Dan aku pohonkan yang baik
Bersantun kata kata tentang cinta
Bicarakan rindu pada ku
Mengharum selamanya

p.s : Memori. Dulu ada berkotak2 surat kami tapi I rasa dah buang dah… Surat yang I antar kat dia dia kata dah bakar.Β  Lepas kami putus, on 2002.πŸ™‚ Masa tu mana nak beremel dan sms sangat.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

11 thoughts on “Bunga”

  1. memori, tolong daku… pergi jauh, janji takkan kembali, memoriiiiiii…

    hehe.. aishah citer pasal lagu bunga, tetiba teringat lagu memori-ruth sahanaya pulak..πŸ˜€

    I wish you happiness too, aishahπŸ˜€

  2. minat dengan lagu Penantian-Febians masa muda-muda dulu (dah tua ka???). Lama sangat menanti, yang ditunggu dikebas orang…=(

    1. tB, syahdu ke… part mana yang syahdu ni..πŸ˜›

      irises, yeah… memori..
      thanks for the wish, you too!πŸ˜›

      itulah boss… lain kali jangan menanti atau buat orang ternanti2 lama2 sangat…

  3. owh…sy pon ade pengalaman ‘berkawan’ mase zaman matrix..tp menuggu sesuatu yg xpasti tu bkn yg sy gemari..n ‘lost contact’ jugak,after sy mencari sesuatu yg lebih pasti..huhu

    1. memang kena ada sorang buka cerita baru la ada orang lain yang akan share kan.. hehe..

      baguslah, bila kita pasti dengan apa yang kita nak sebenarnya…πŸ™‚

      cheers!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s