Vegetarian yang menyesal…

Sawasdee ka…

Hihi. Dalam bengkel hari ni, ada 3 orang wakil M’sia, iaitu I, Alia dan Prof Saba tiba-tiba menjadi vegetarian yang menyesal. Sebab tak dapat udang. Sepatutnya tulis diet Muslim, baru dapat udang, ikan dsb, tapi bila dah declare vegetarian, makanan lunch tadi adalah sayuran, tauhu dan sarang burung. Dan semua hidangan mengandungi mushroom. HUHU.

So tengahari tadi, I talked to the Secretariat to change our diet, iaitu kepada Muslim food. Jadi merasalah malam tadi makan spagetti tomato sauce dan seabass with mushroom (lagi) and cannebille beans.

Tapi ada juga waitress yang tanya, “would you like to have red wine, white wine or anything?”… Hmm.. pineapple juice please. So, adegan cheers-cheers tadi I cuma angkat air kosong sejuk je la.ย  HUHU.

Pastu tadi duduk semeja dengan wakil Indonesia yang comel. Tapi dia duduk sebelah Prof. Then I pun cakap, mana aci orang comel duk sebelah Prof. HEHE. Memang comel. Bila sembang-sembang, tanya2…

Sekali dia kenalkan nama dia…

Him : I’m Rangga…

Meย  : (Dengan excited-rakan2 seperjuangan tentu boleh bayangkan) Rangga? Saya Cinta!๐Ÿ˜›

Him : Wow? Really… HAHAHA.

Ada I amik gambar ngan dia, tengoklah kalau rajin I upload. Tapi dalam gambar tak comel sangat la…๐Ÿ™‚

Okaylah. Dah pukul 1 am waktu Thai. Tak ramai dah orang di lobi. I pun dah penat. Esok meeting. Tadi I ngan Alia pusing sampai sesat barat. Tapi okaylah, masih boleh berjalan sampai hotel balik.

Bangkok bestla. Nanti kita datang bercuti nak tak kawan2?๐Ÿ™‚

Tapi Malaysia lagi best! Berjuta2 kali.

xoxo from Bangkok!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

15 thoughts on “Vegetarian yang menyesal…”

    1. aha… alia tu… nasib baik dia geng, nak jalan2 pun no problem…

      ahkon, iye… i tak dapat tengok glee malam ni.. huhu… jom ke bangkok… best!

    1. saya pun tak comel di gambar atau di dunia realiti.
      mungkin comel bila dikartunkan sahaja.
      haha.

    1. ida and kak nana.. saya pun kadang2 je bernasib baik jadi fotogenik… hehe๐Ÿ˜›

      boss, i am enjoying myself here… balik ni pening la nak buat report…. lalala

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s