What a day!

Pagi pergi office awal sebab ikut azy. Janji ngan R3 (driver), pukul 8am gerak ke KL ada konferens. Pukul 7.50am, PTR called kata R3 lambat, 8.10 am baru sampai. R3 sampai, tunggu pulak si PAR nak gi anta surat ke pelbagai pejabat di KL. Nak tumpang. Pukul 8.20 am baru gerak.

On the way to the hotel, R3 kata dia tak dapat ambil petang ni sebab dah set untuk ambil bos di airport. Okay, fine, I akan try cek R3 lain yang free. Pukul 4, dah tak ada R3 yang free. HUH.

My officer dah terus ambil taxi. I lepak dengan nana dan nasriyah di Pavi. Nana hantar sampai LRT Hang Tuah. Lepas tu mesej Jimi mintak dia ambil di ERL. Sekali Jimi lambat reply. I called Ninad for a back up. HUHU.

Sekali dua-dua kata boleh. And by the time I replied to Ninad cakap on, phone I mati. Ninad ambil lewat sebab dia ingat I gerak dari KL Sentral, padahal I gerak dari BTS.

Ninad sampai, terus gi office ambil kereta. Sampai rumah, tak jumpa kunci rumah. DEM. Nak kol azy, bateri out.

Last2 I ketuk rumah sebelah (rumah teres, bukan rumah flat yang pintu sebelah2) mintak tolong abang sebelah call kan azy. Nasib I ingat number handphone azy. Lalalalala.

Masuk rumah, cas handphone then called Jimi… kesian dia tunggu I lama kat Putrajaya Sentral. HUHU.

So, kawan2… I mintak maaf susahkan you all.  Esok I drive sendiri. Senang. Biar sesat sendiri takpe.😦

To nana, and nas (dan juga syafik dan fairul) thanks for the time. To Ninad, Jimi and Azy, thanks for the help.🙂

Sekian. Hari yang penat.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

12 thoughts on “What a day!”

  1. pagi pagi memang full sayang oi… tetiba dia mati dalam kul 5 lebih tu then bila i on, dia dah nyala merah. boleh tak?

    tanda2 suh beli phone baru nampaknya…

    1. beng, itula…. bateri baru je la…. harap2 esok aku dapatla sampai ngn selamat ke P hotel tu…

      ida, tak dengar, tak dengar… tak dengar…. lalalalalala

    1. tb, kalau dah bateri out, nak kol pun tak bleh.. pablik fon pun takde..

      haii… weekend ni kena masak mee goreng bagi kat abang sebelah sekeluarga…

  2. owh..ini citer yg pnjg itew..huhu..sian ko ek.

    my most welkam.ble2 dtg kl lg silalah roger..blh lepak di tmpt lain or do other xtvt plak k.

    p/s: terer la ko..ingt lg nama bdk bwh umur 2 org tu..hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s