I planted trees!

Hari ini I dengan Azy join company Aida buat aktiviti I Plant A Tree! Seronok sangat!

Yeay! Ini badge yang kami dapat! (I planted a tree!)

Pagi-pagi lagi I dengan Azy dah berkejar ke Subang Parade sebab bas akan gerak dari sana. Oh ye, aktiviti ini diadakan di SD Plantation di Pulau Carey, Banting (Klang). Kami sampai di Subang Parade lewat sikit dan hujan. Ingat nak naik bas sekali Aida ajak pergi dengan kereta saja sebab bas gerak lambat.

Tapi, kami berehat bersarapan di Telok Panglima Garang, dan akhirnya bas yang sampai dulu. HEHE.

Masa kami sampai, aktiviti dah pun bermula, dan kami dapat slot yang hujung-hujung. Dalam 30 minit lepas tanam-tanam, hujan pula. Kami sempat tanam dalam 7 batang pokok je kut seorang.πŸ˜€

Lepas cuci-cuci kasut yang bertambah 1 inci tebal tapak sebab mengumpul tanah, kami bergerak tengok demonstrasi harvesting buah kelapa sawit dan melawat Taman Herba. Ada macam-macam jenis pokok herba! Excited. I baru tau rupa pokok Tea Tree yang digunakan dalam pencuci muka dan perfume.

"kesian mertua.. lidah dia kat sini"
cool kan nama dia!πŸ˜›

Lepas melawat Taman Herba, kami diberi makan tengah hari.πŸ˜€ Sedap….

Walaupun penat, I feel good!

Kata bf Aida,

“when you’re close to nature, you’ll feel good!”

Indeed Daniel, indeed!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

3 thoughts on “I planted trees!”

  1. β€œwhen you’re close to nature, you’ll feel good!”

    couldn’t agree more!!πŸ˜€

    ouh, itu pokok namenye lidah mertua. ouhhhhhohohoho…πŸ˜›

    1. irises… a ah.. itulah pokok lidah mertua… πŸ˜€

      gambit, program tanam bunga di opis? wawawawa… kena selalu siram tu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s