Condifentnya!

reminder.๐Ÿ˜€

*Confident, it is a normal (intentional) activity to mispronounce any English word. My brother loves to pronounce “exmescuse” instead of “excuse me”. LOL.

Okay, different story.

Well, we went to watch Ironman 2 last night. We entered the hall as early as we could. Haha. Just making noise etc. Ramai budak2 remaja yang berbagai rupa duduk di barisan depan kami. Seronok, tengok yang ni pegang blackberry, yang tu X6. Wah. Mantap budak-budak ni. Nasib baik I pun ada X6. (berlagaknya I).

Budak depan oren dan azy main game kereta dengan telefon, yang cara mainnya ialah gerak-gerak je telefon ke kiri ke kanan, tak payah tekan butang mana-mana.Emm. X6 boleh buat gitu.๐Ÿ˜€

Okay, cerita lain.

Tetiba,

di depan kami ada (selang dua baris) ada sepasang couple sedang bersoal siasat pasal seating. Rupanya seat mereka dah ada diduduki orang lain I namakan Sitting Minah (SM) and friend.

Boyfriend : Seat you ke ni?
SM : Yelah.
BF : Betul ke?
SM : Betullah. (I rasa dia minta tengok tiket BF tu)
SM : Ini hall satu, hall dua sebelah sana. (Dengan agak loud, sampai seat kami pun boleh dengar dengan jelas).

Azy tiba-tiba je bersuara dengan innoncent. “This is hall two” (Ye, azy kecek oram putih). Perlahan tapi kami pun buat sokongan moral berbunyi, “inilah hall 2”. (Pada masa yang sama I rasa nak keluar cek betul ke tak hall 2 kami masuk ni. Ngeee..)

SM : Oh ye? (Lalu lari-lari cepat-cepat sampai tinggal member dia, huhu)

Budak-budak depan kami yang bertelefon canggih tu pun, “Eh, ini hall dua la woi, kita salah hall la….” Sambil gelak-gelak nak perli SM yang dah keluar tu.

Macam-macam.

Anyway, sangat best Ironman 2.ย  Pergilah tengok! Semalam seat penuh sampai depan skrin. Fuh. Nasib baik kami ada agen yang cekap beli tiket. (Aimi Aizen Takuya @ Paris).

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

7 thoughts on “Condifentnya!”

  1. oren, paris memang leh diharap bab bab ni. hahaa

    delavegas, kat mana tu, sepanyol? hihi. best la gitu, tak payah sibuk2 nak buking buking tiket.

    tB, semua pun bengang kalu gitu. tak pakai tepon canggih pun bengang jugak la.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s