Rehat yang panjang

Tadi I tidur masa lunch. Tidur bersungguh-sungguh sekali.

Mimpi banyak sangat. Mimpi macam-macam. Mula-mula mimpi berada di surau dengan oren, tiba tiba ternampak riben putih ungu di sebelah. Bersepah. Tak tahu apa kaitan.

Keluar surau, jumpa seorang pelakon. Tak pasti sesiapa. Nak tegur tapi oren tahan. Dia cakap malulah!  Tapi I tegur juga.  I cakap “pandai abang berlakon!”

Lepas tu, tetiba I ada di sebuah restoran, makan western, jumpa Nana. Dan jumpa Paul Walker. Hehe. Tak tahu kenapa ada Paul Walker. Tapi sempat tanya Nana, “ini dah 3rd times kan kita datang sini, hari tu jumpa dia berlakon cerita apa eh?” I ingat Nana jawab, “Victory 3”.  I pun tak faham dari mana dapat tajuk tu. Tapi mimpi kan.

Berjalan-jalan lagi, semua tempat adalah familiar, semua tempat yang I pernah pergi dulu. Tapi masa ni, I dah tak sure I jalan dengan siapa.

Tetiba, I kembali berada di surau tempat I tidur tu, masuk Faz (my assistant yang dah pindah ke Penang) Mula-mula I ingat itu adalah Faz, then rupanya Kak Maya, PKP di sini. I tengok Kak Maya pun macam nak tidur di surau.

Pastu I bukak mata, rupanya Kak Tim, yang betul betul tidur. Kak Tim nampak I buka mata dan membebel kata masa tidur dia dah terbazir sebab pergi makan dan pergi mydin, dia cakap “Tidur la cik, baru pukul 2 ni”

I pun tidur lagi, siap mimpi pakai tudung dan bersiap dah nak bangun sambung gi kerja.

Rupanya, dah lewat sangat, hihi. I terjaga pada jam 2.30 pm mendapati I masih tidur, belum pakai tudung semua. Arghhh… malasnya nak bangun.

Tapi tentulah kena bangun juga. Kan.

skrin dan krew di belakang. I like!

p.s : Malam ni rasa macam mahu pergi tengok wayang kulit lagi. Siapa mahu folo?

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

6 thoughts on “Rehat yang panjang”

  1. aku pn mmg tertido lunch td. kul 3.05min br smp opis. huhu. maklumla tetiba hujan turun. sdp la tido. heheh

  2. eh kau gi tgk wayang kulit ni gak?
    aku hampir nak pegi.. adik saya production team. heh.
    kelakar lah mimpi kau.. aku penah je mimpi dah bangun tapi sebenar masih tido.
    anyway, aku ada bagi kau award. meh lah amik kat blog ku.. hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s