What a week!

  • Last week memang agak memenatkan. Saya menghadiri 1 bengkel dan 1 konvensyen. Memang teruja dan menginspirasikan kedua-duanya.
  • Bengkel sempena NKEA (National Key Economic Areas) dikelolakan oleh DS Idris Jala, with keynote address dari YAB TPM. Memang teruja saya. Bengkel ini sungguh menginspirasikan sebab terlalu banyak cetusan idea, dan saya rasa sangat sistematik, walaupun masa yang diberikan suntuk, tapi keputusan yang dapat dicapai dan basically, saya rasa semua yang hadir mencapai consensus!
  • Konvensyen usahawan Melayu di PWTC, dirasmikan oleh YAB PM dan dengan keynote address oleh YAB Tun Dr. M. Wow. Tetiba saya rasa bertuah dapat menghadiri kedua-dua majlis ini. Ucapan dari kedua-dua tokoh ini memang penuh semangat Melayu. Banyak peluang sebenarnya dan banyak juga kesedaran yang diperoleh.  Tapi cadangan-cadangan yang dikemukakan, saya harus akui, ada yang agak obsolete.
di Konvensyen Usahawan Melayu, PWTC
  • Menyambung semangat nasionalisme, hujung minggu saya ke Muzium Negara. Teruja teruja. Tiba-tiba meleleh air mata melihat pameran terutama sekali di segmen Malaysia Kini.

Basikal yang pernah digunakan oleh tentera Jepun pada 1941
  • Pameran keranda di Muzium tu biasa biasa dan terdapat banyak sangat mayat. Ada yang dikebumi di atas pokok pun ada. Interior deco agak mengerikan dan menimbulkan suasana mistik sikit sikit. Wow.
  • Ada juga Pameran Asean, mengingatkan saya kepada lawatan yang akan saya handle. Lawatan dari Lao PDR yang akan melawat Malaysia.😀
  • Malam Sabtu diisi dengan menonton Bounty Hunter di TGV Cheras Selatan.
  • We couldn’t change our history but we can colour our future, right? —- ok la, Faruq kata DSIJ said those things first…

Minggu ni pun disyaki minggu yang memenatkan, tapi saya teruja sentiasa.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

14 thoughts on “What a week!”

  1. yeah..suka ayat We couldn’t change our history but we can colour our future, right?’ tu so much…u’ve read my mind agaknya lately..anyway..gudluck for the tiring week yaee

    1. mama… setuju? wow… i like..

      sufi, banyak benda buat i teruja. komen u ni pun buat i teruja. satu je i tak teruja, meeting… menakutkan!

  2. best tak tengok keranda?😛😛 saya ada terdengar/terlihat di TV yang ada keranda yang dipamerkan dibuat dari emas dan ada air-cond. you tengok tak keranda tu?
    erm, mayat-mayat tu bukan mayat betul kan?

    1. best! ada keranda tu, bersalut emas… berat gila! keranda-keranda yang grand tu semuanya pinjam dari Nirvana (pengurusan mayat orang2 kaya yang bukan muslim) tu. hmm..

      mayat mayat tu semuanya buat buat punya la you…. huhuhu…

    1. aku tiru part “colour our future” je.

      depan depan tu aku dah dengar lama dah since sekolah lagi…. “we can’t change our history but we something something our future”

      DSIJ heard it somewhere too, i guess…
      😀

  3. haha tak payah la ubah original post.. hehe yela, I have no doubts that the quote wasn’t originally his pun..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s