Fourteen

[I malas nak tulis skema2]

Kalau orang tanya, masa sekolah dulu, form berapa paling best, saya dengan pantas dan pasti, akan jawab, masa form 2.

Kenapa? here’s the 14 reasons…

  1. rapat giler dengan kawan2 sekelas… 12 boys and 12 girls, masa 1st sem..susun meja dua dua… i duduk sebelah munirah..😀
  2. start join PUM.. program usahawan muda.. cemerlang…
  3. start join koir… rasa elit skit.. ada privilege… latihan koir setiap petang Rabu, berlatih kejap then tengok kartun daddy long legs.. best!
  4. mula suka dan admire seseorang…😀 tapi i tak berusaha, dan ada orang lain yang minat dia.. member suruh i berusaha tapi i malas sebab i tak yakin dia suka i pun.. i dahla selekeh… gi prep pakai baju sekolah.. tukar tudung je.. tak matching.. tak taste!
  5. selalu share rahsia (yang tak berapa rahsia) ngan teacher English (teacher Sham).. tulis journal tiap2 minggu…
  6. hari Rabu pagi ada Maths dua masa… I ponteng… selalu jugaklah… I pergi Klinik… pastu beli nasi bungkus.. bengong ja… Masa ni Cikgu Pendi ajar… (Cikgu Pakar Maths benar!) pastu setiap kali dekat exam I mesti kena join kelas tambahan Maths.. mujur PMR buleh A maths…
  7. join buat banner untuk graduasi senior form 3… biasanya I lepak situ sampai tak masuk kelas Maths (dengan sengaja)… Cikgu Khalid geleng kepala ja…
  8. Join campori di MRSM Terendak… Best… tapi kena marah dan sepak di kaki oleh Cikgu Yunuh sebab lupa turn masak on that day, I pergi mandi di asrama dan pulang dengan cawan air gas dari sebuah vending machine! <— kekantoian yang nyata
  9. Cikgu Ripin paling pandai lukis bulatan… dia ajar Geog.. selalu kami kagum tengok dia lukis bulatan in his own way… (I dapat B je Geog…)
  10. kena cubit perut ke Ustazah Rosmani pasal bergurau senda masa orang sibuk betulkan saf untuk solat maghrib berjamaah
  11. selipar jepun kena pijak masa kena denda berlari lari dari ujung pagar ke ujung pagar kes tak sempat join solat subuh berjemaah.. (read : ramai yang terlibat) lari pulak pakai telekung sembahyang tulah..
  12. Cikgu Hamid cikgu Homeroom paling cool…
  13. First time score 3 pointer… dalam kemalasan terserlah kebijakkan (perasan)
  14. Terer main badminton… muka wajib you bertanding kalau masa minggu aktiviti…

Tak adalah best sangat… but those were the days…🙂

What about you guys, what’s your 14 memories?

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

6 thoughts on “Fourteen”

  1. funny. when i think of it, yup, Form 2 memang banyak kenangan. one of it -> first time ada mamat mengaku dia suka ida, sedangkan ida suka best friend dia (one and only guy who ever said so. in person. cis. i should have said “YES!!” hahaha)

    tapi tak pasti whether form 2 yg paling best ke tak. i have hazy memories, hu hu

  2. maso kawe form 5.. masa tu kira koyar abis.. koyar biso nukih.. koyar biso nulih.. koyar nok ggewe.. koyar abih lah kironya…

    mungkin ari ni pun tak abih ngoyar lagih..

    1. koya meme tak penah abis… bak kata ore puteh, koya never die… takpun, koya, the neverending story… oh.. koya molek…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s