Peti sejuk

Hari tu sembang dengan Paris, bincang pasal peti sejuk.  Katanya masa mula-mula bersembang dengan orang luar, kebanyakkan orang akan rephrase bila dia rujuk fridge itu sebagai peti sejuk.

Lalu I kata, bahasa standard kan peti sejuk tu. Pastu Paris tanya Oren. Oren pun jawab, “peti aiih”  (slang Utara).

I masih lagi cakap peti sejuk tu bahasa standard.  Peti ais tu dipercayai berasal dari bahasa Perancis.

see the detected language.

Meanwhile, peti sejuk pulak..

peti sejuk...

I dah pass peti sejuk yang I guna tak sampai setahun tu kepada my brother.. sebab kat rumah ni dah ada peti sejuk…

Oh ye, in case AyUmi terbaca ni, ehem… tivi yang I dapat dari you terpaksa pass kepada previous housemate untuk jaga sebab di rumah yang I baru masuk ni dah ada tivi…

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

9 thoughts on “Peti sejuk”

  1. kak nana, samalah kita…

    irises, wow.. you lagi canggih!

    datuk. nama pun datuk, peti sejuk kena lah ada lebih dari 1, boleh ke gitu? hehe

    nije, oh bereh!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s