Dah dekat raya pun!

Dah dekat nak raya. Okay ulang tajuk. I tak sabar nak balik kampung, nak tengok rumah. Nak tengok muka mak dan ayah, adik2 semua. Nak pasang pelita. Nak pusing kampung. Nak bawak adik gi PARAM beli murtabak. Nak berbuka di rumah nenek bersama sepupu-sepupu lain pada hari terakhir Ramadan. Nak main bunga api dengan mereka semua. Nak tengok baju raya ditempah dekat kampung, cantik ke tak. Nak bagi adik-adik try baju yang I beli, muat elok ke tak. Nak pusing kampung lagi, nak tengok pelita kat rumah orang lain pulak. Nak buat macam-macam.

Insya Allah I balik malam ni, ataupun pagi esok. Harap-harap tak terlalu sesak.

Okay. Rindu momen ini.

mercun! faiz, baby dan haikal.
dah meletup!

Ah. Makin tidak sabar nih! Hari ini baru start pasang lagu raya di laptop sendiri. Syahdunya. Maaflah, lagu-lagu raya yang baru tu, tak best okay. Tak kena dengan suasana.๐Ÿ™‚

Syahdu-syahdu. Antara lagu di playlist hari ni ialah, Selamat Hari Raya by Saloma, Bila Takbir Bergema-Datin Rafeah Buang, Selamat Hari Raya by Fazidah Joned, Musafir Aidilfitri-S. Jibeng, Seloka Hari Raya- Uji dan Hail.

Selamat Hari Raya kawan-kawan.๐Ÿ™‚ Kalau ada salah dan silap harap dimaafkan. Kalau memandu balik kampung, berhati-hati di jalan raya, ingat orang tersayang.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

7 thoughts on “Dah dekat raya pun!”

  1. selamat pulang dan kembali semula ya..

    kirim salam aidilfitri sama mak ayah dan famili~ oh, utk jiji juga. moga baik2 sahaja.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s