Roadtax’s expiry date

We’ll be having meeting in 1 and half hours. Yikes!

Okay.

Last year, I lambat renew roadtax, so tahun ni I tak nak lah lambat lagi. I dah bajet betul2 punya, memandangkan jiji banyak hal bulan ni kan. Sangat bersemangat ok! I dah sms my friend yang buat roadtax ni since I kat kampung cuti beraya lagi. I bajet, roadtax tu expires pada 23 September. So, kira tepat2 lah I masuk office on 21st, then 23rd tu dah selesai dan ambil dan tampal saja.

Pada pagi 22 September hari tu, di Subuh hari, kawan I sms.

Dia : U, I checked your roadtax ni on 23 NOV la… The same car kan? Ke kereta lain?
Me : Yelah, sepatutnya 15, tapi tahun lepas kan lewat so dah anjak la tarikhnya.

Then, I reread then baru I sedar, it was on NOV!!! I terus sms dia cepat2. Subuh you, masih mamai-mamai lagi.

Dia : Tapi dah boleh buat, nak I buat sekarang ke? Or next month?
Me : Next month la.. hihi. Sorry eh…😀

Haih.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

4 thoughts on “Roadtax’s expiry date”

  1. wah. bestnya hadiah tahun baru utk diri sendiri. ida selalunya hadiah bday utk diri sendiri je. ha!! now da reason utk shopping on new year, heh!

  2. kak nana, wah! senang nak ingat… siap cuti umum lagi!

    irises… kan.. tapi ada orang selambe jer… buat2 lupa…

    ida, i dah memang banyak dah hadiah untuk diri sendiri! ;D

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s