Wah…ye ke…okay la tu…

Ada la sorang kawan I ni… Response dia bila YM memang predictable la. Macam tak nak sembang pun ada. Macam layankan  je la si echah ni…

Situation I.

Me : I pergi shopping tadi.
Him : Wah.
Me : I beli kasut, baju. murah!
Him : Ok la tu

Situation II

Me : I puasa ari ni!
Him : Wah.
Me : Esok raya dah! Cukup puasa 6!
Him : Ok la tu.

Situation III

Me : I buka puasa tadi, makan mee goreng.
Him : Wah!
Me : U dah makan?
Him : Dah. U lak?
Me : Dah. (kan I da tulis buka puasa)
Him : Ye ke.
Me : Ye. (Seriously!)

Situation IV

Me : I bangun lambat tadi.
Him : Ye ke?
Me : Ye.
Him : Hehe.
Me : Tapi nasib baik sempat punch in before 8.30 am.
Him : Ok la tu.

Seriously. I am quite talkative eh… while dia lak so predictable. Kan?

Cerita lain.

Hmm. Last night I went shopping alone, at IOI Mall Puchong. Sangat berhasil! I beli kasut and 3 tops. Murah2 jer. Ok while driving, I was thinking and it finally occurred to me that the man that I’ve been looking for (jejaka idaman) might be a male version of me. Tak cerewet sangat, but could be very cerewet, boleh bercakap semua isu, berbincang, minat semua jenis lagu, suka jalan2, suka makan2… suka baca buku… suka berkawan2… Ada tak? Hehe. I conclude that, kalau ada versi female (me) then versi male mesti ada jugak. Kut? Haha.

Okay. That’s all! Have a nice week ahead.

p.s : Hari ini I pakai baju (batik) baru.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

15 thoughts on “Wah…ye ke…okay la tu…”

    1. tapi kan kak nana, bila dia jawab macam tu, at least dia jawab. ada orang yang tak jawab langsung… buat kita jauh hati jer…

      kan?

  1. amin.. versi kak nana utk kak nana jua.. bagi ida, cukuplah seadanya yang terbaik utk komplemen kekurangan ida. balanced. hihi.

    chah, apsal ida rasa ida tau je chah ym dgn sape. our mutual fren kah? kalu ye, dia mmg camtu.

    gosip mosip later deyhs🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s