What a trip!

 

peserta rombongan : me, oren, fish and paris.๐Ÿ™‚ you guys are the sweetest things!

 

Berjalan-jalan bersama kawan-kawan selama 4 hari adalah sangat marvelous!ย  Trip ke Phnom Penh, seperti yang dirancang, akhirnya bertukar jadi trip domestik atas perkara yang mahu dielakkan. Cuti sudah lulus, malah kebenaran ke luar negara pun. Adoiyai. Betullah, kita hanya merancang, kan?

Hari pertama, kami memutuskan untuk memandu ke Pulau Pinang. Ia sungguh la tidak dirancang rapi, kalau nak dibanding trip2 kami sebelum ini. Panggilan telefon dan Facebook sungguh banyak menolong perancangan kali ini. Semuanya adhoc sahaja. Maklum percutian bertukar di saat akhir.

Alhamdulillah, kami selamat sampai di Pulau Pinang, berpeleseran dengan Kak Aishah yang sanggup half day untuk entertain plan adhoc kami.๐Ÿ™‚ Apa guna ada kawan di Pulau Pinang kalau tak digunakan, ye tak? Bermalam di Wisma Pelaut, itupun nasib ada yang kosong… Terima kasih Akma, membantu kami dapatkan bilik.๐Ÿ™‚ Trip kali ini tak jumpa Buzzy pun, rasa macam baru je jumpa, bulan puasa hari tu, kan?

Hari kedua, kami memandu dari PP ke Kuala Perlis, mahu naik feri ke Pulau Langkawi. Alhamdulillah, habis berpuluh2 juga RM di situ. Meningkat sikit ekonomi Langkawi ari tu. Hahaha.ย  Balik dengan feri terakhir, mahu mengadap seafood Kuala Perlis!๐Ÿ™‚ Kawan2 utara yang turun malam tu, Fahmi dan Hatta sekeluarga, dan juga Arip, memang supporting giler! Best sangat dapat jumpa kawan2 semua.

Kami bermalam di Alor Setar, rumah Miss Oren.๐Ÿ™‚ Thanks for the hospitality. Drive lagi dari AS ke Perlis, singgah di rumah baru Fahmi di Kangar, then terus proceed ke Padang Besar. Shopping lagi!!! Mujur muat bonet Jiji nak bawak semua barang2 tu. Yak a au!

Hari terakhir di Utara, kami pulang ke AS nak cari dvd/cd membership… maklum, kat Feringgi ada enforcement pada hari kami kat sana, kacau betul! Hahaha. Tempat yang Oren bawak tu okay jugak, Fish berhasil kat situ. Dapatla jugak benda yang dicari.

Kami gerak balik ke KL semalam, Sabtu lepas bercuti 4 hari di Utara. Trip yang best!๐Ÿ™‚

We totally should this again, but next time, insyaAllah Oren will have to get permission from the other half.๐Ÿ˜€

Thanks to dear friends who had helped us to make this trip work, and most of all, sweet!!!๐Ÿ™‚

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

8 thoughts on “What a trip!”

  1. buzzy, yeah! tapi akma pun tanya u ari tu…

    en_me, memang sangat seronok gitu…

    oren, yeay yeay! dia tau kamu selamat dan gumbira bila bersama kami.๐Ÿ˜›

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s