Tak tahu

Kamu abaikan perkara yang ada depan mata kerana kamu tertipu dengan perasaan kamu sendiri yang mengatakan bahawa apa yang kamu mahu itu sebenarnya adalah terbaik untuk kamu

Kan? Pernah tak jadi begini? Of course masa perkara sebegini terjadi, kita takkan terfikir macam ni. Lepas dah terjadi sesuatu tu baru kita sedar. Hmm. Lumrah.

Why do we never know what we’ve got til it’s gone?

Biasakan dengar ayat ni?

Itulah. Kadang-kadang kita terlupa untuk bersyukur tapi terusan bertanya kenapa sesuatu perkara itu terjadi di luar kehendak kita. Kan? In my case, aku selalu rasa gitu dulu. Tapi sekarang, rasanya aku semakin kerap mengingatkan diri walau di twitter hari-hari ada saja perkara yang nak dikomplen.

Apa-apalah.

Semoga aku sentiasa ingat dan semoga semua orang pun saling mengingatkan.

🙂

 

p.s : Isnin-Selasa-Rabu-Khamis-Jumaat-Isnin-Selasa. Susahnya la kan.

 

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

8 thoughts on “Tak tahu”

  1. sebab itu orang (tak tau la siapa orang tu) cakap

    “The happiest people do not necessarily have the best of all.They simply appreciate what they find on their way”

    maka, sama2 lah kite selalu bermuhasabah diri & count our blessings🙂

  2. haha… latte..
    takde gapolah. it’s just a general thought. untuk semua orang yang selalu nak menyesali perkara yang dah berlaku.

    latte… u takde kerja sangat la ni sampai buleh jenguk belog…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s