Hari Belia or whatever it is

Well, thanks to whoever/whatever ministries that organized it.

But, is it necessary?

Okay post ini adalah dari tingkap sempit pandangan saya yang tidak berada di Malaysia pada hari/tempoh karnival ini berlangsung.

Saya cuma baca di blog-blog dan berita (headlines) saja.

Especially pasal artis Malaysia yang rasa dipinggirkan tu. Kesian pula. Artis tu pun belia jugak pulak tu. Kata untuk meraikan belia. Tapi nampak macam lebih meraikan belia Korea. Kesian.

Ermmm. Tapi kawan saya kata trafik sungguh menyesakkan dan menyusahkan orang ramai. Ala, kisah biasa. Tapi luar biasa bila berlaku di Putarjaya ni. Bukan macam KL. Oh semalam saya bergelut di Jalan Ampang, sama waktu dengan orang keluar pejabat. Dengan roadtax yang mati. Ok. Itu cerita lain.

Tapi,

Belia tu deserve kah benda-benda yang menarik tu. Hee. I know saya bunyi macam negatif. Oh. Mungkin sebab saya terasa muak dengan sikap-sikap belia yang mensia-siakan segala peluang, dan menyusahkan negara kita ni. Malas belajar, suka bergaduh, kutuk kerajaan, tak bersyukur, tak hormat orang tua. Itu sikap negatif  belia yang mungkin telah menenggelamkan pelbagai sikap positif yang membawa kepada penganjuran hari belia tu.

Takpelah,

Semoga dengan penganjuran hari sebegini, dan perhatian yang diberikan oleh kerajaan terhadap belia-belia ini dapat meningkatkan lagi kehebatan belia kita ini, in a positive way, dan akan sama-sama menyumbang ke arah pembangunan sosio ekonomi negara.

Terima kasih.

Sorrylah kalau komen ni agak blunt. Tingkap saya kecil hari ini. Malas mahu berfikir.

 

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

2 thoughts on “Hari Belia or whatever it is”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s