Dah tiga hari~

Alhamdulillah!

Sudah tiga hari kita semua berpuasa.๐Ÿ™‚ Semoga semua orang pun okay saja berpuasa ya.

Rancangan I tahun ni, kalau boleh tak naklah buka kat luar. Tapi kalau ada kawan-kawan ajak, buka ramai-ramai takkan nak tolak pula.

Kalau boleh, tak nak pun miss solat tarawih. Tahun lepas, awal dua minggu tu je yang rajin nak gi terawih, lepas tu dah jarang. :(ย  Lepas tu, sedar-sedar dah nak raya, dan baru rasa rindu nak bertarawih.

Oh, bulan puasa ni ramai sungguh yang buka cerita pasal nostalgia berbuka zaman kanak-kanak.

Semalam I dan housemate masak-masak simple untuk berbuka, sambil tu bukalah cerita kenangan manis puasa zaman kanak-kanak.

๐Ÿ™‚

My mum, walau bekerja penat, tetap akan masak dan pastikan kami semua dapat makan yang cukup semasa sahur dan berbuka manakala ayah pula, mesti ada hidangan tetapnya, yang lama-kelamaan jadi hidangan wajib kami pula, iaitu murtabak~

Tahun ni, tak jumpa lagi murtabak. Somehow, I rasa murtabak param di Kelantan juga yang best, even hotel pun tak bleh lawan! I rindulah nak pergi Param dengan adik-adik!

InsyaAllah Jumaat ni I balik Kelantan~ Seronoknya!

p.s : sebenarnya dah beberapa hari wordpress tak boleh dibuka. di pejabat dan di rumah. nasib baik hari ni boleh.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

3 thoughts on “Dah tiga hari~”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s