Berusahakah?

Kelakar pun ada juga.

Entahlah.

Macam bila I terfikir-fikir pasal rumah, I macam hmmm… nak buat macam ni lah. Bilik ni nak jadikan macam ni. Nak buat library, walk in wardrobe, kabinet dapur itulah inilah….

Then, I said to myself,

Aku ni nak duduk sorang ke? Tak nak kahwin ke? Eh.

Nak kahwin jugak ye. Mestilah itu kan fitrah manusia. (Yang ni fitrah terus kan… yang ibadat lain tu… ehem).

Macam mana eh?

Kacau plan lah nanti.

Tapi apa-apa pun… kita ni manusia.

Macam dulu pilih opsyen 58 pun I was like, pilih je la… in few years for sure there’ll be some more edited version of scheme… see? (Oh tetiba masuk pasal SBPA).

Anyway, kita hanya plan… dan berusaha melaksanakan plan kita tu, yang menentukannya ialah Allah.

Yang penting usaha kita tu.

Kan.

Berusahakah I ni nak kahwin?

Huuuu….

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

7 thoughts on “Berusahakah?”

  1. Assalamualaikum, lama x jenguk blog nih…,

    Betul kata-kata terakhir tuh,

    Seseorang yang ingin berkahwin perlu BERUSAHA kearah itu…

    1) Berkenalan.. ofcoarse sume orang buat..
    2) Niat dihati nak jadikan pasangan hidup
    3) Rancang 1 tarikh untuk Merealisasikan Impian perkahwinan
    4) Jemput si dia/ Datang ke rumah si dia untuk berkenalan dengan keluarga
    5) Hantar wakil untuk urusan meminang
    6) Tetapkan tarikh perkahwinan….
    7) Start to make it Happen…

    tang no 7 nih, dugaan hanya Allah jer yang tahu… tp kita sebagai mahluk kena kuatkan semngat untuk meneruskan niat murni kita….

    Semoga apa yang dihajati tercapai…

    ** masa saya buat keputusan nak pinang anak orang, duit dalam bank ada rm300je… Bila dah bagi angin/bayang2 kat pihak perempuan yang saya nak hantar wakil meminang, baru ada inisiatif nak start simpan duit… baru gelabah OT/ part time nak kasi cukup duit… dan Alhamdulillah, saya dapat mengecapi erti kehidupan berumahtangga…

    Bnyk pasangan selalu bagi alasan xda duit… tp xda satu pun dari mereka yg mula simpan duit…

    selamat mencuba…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s