Favourite food

image
beef pie and the coffee that I always have if I have time to spend in KLIA, Cafe Barbera… but I couldn’t recall its name… dush!
image
combination of seafood and chicken… from Black Canyon🙂
image
custard cream puff from Baker’s Cottage😉
image
honey toast and coffee from Latette Coffee, Sincheon, Seoul, S. Korea😉
image
Pari Penyet from a food court in Great City World, Singapore (near Grand Capthorne Hotel)
image
sate!
image
mini yee sang from Sushi King😉
image
Beef pie from Dome….

Ada orang komen awal sangat… tak sempat edit… haha..

FYI, Fadh, aku try send from telefon (baru) tadi.. cepat pulak dia upload sampai salah sentuh sikit (touch screen yang pantas katakan…) dia terus masuk dalam entry (and aku tak reti nak buang gambar if post entry dari phone… heee)…

Read more on Cafe Barbera here

Ermmm anyway,

Tadi I pergi lagi Black Canyon for the second time this week, with different friends… now the waiter dah tegur I dari jauh, he’s like “hey you, welcome!” adeh… see… I ni sangat suka bercakap kan… waiter pun dah kenal…

Dulu ada satu mamak kat Presint 9 tu, I and kawan2 suka benar lepak situ, we called it mamak kembar (Al Nazmaju) sampai waiter pun dah kenal… kami siap ada butler lagi yang sentiasa get ready tepi table kami (table lak minima 3 meja dulu… sambung!)…

Pastu bila da lama kerja, semua pun dah start bizi so trips to mamak pun dah tak kerap cam dulu… setahun lebih kut tak lepak situ and last year bila I pergi cawangan baru Al Nazmaju ni, waiter kami tu kenal lagi… dia dah naik pangkat jadi cashier! hahaa… Dia tanya gak mana abang2 dan kakak2 yang lain… Adeh… semua dah kawin la.. I je yang masih single.. huhu…

Actually, I suka nasi lemak… tapi kalau boleh seminggu tu biar sekali je la makan. I nak jaga kesihatan. HEHE. Kelakar kan.

Pastu now I suka makan oat. Actually I start makan oat ni since sekolah menengah lagi, masa tu campur air panas kosong jer. I pun hairan macam mana I boleh telan oat tu. I tengok pun tak selera tapi once dah start sudu masuk mulut tu… ngap2 (nak kunyah pun tak seberapa oat nih) rasa cam ralit lak. Habis gak la dua tiga sudu besar tu campur ngan nesvita.. (ni resipi dari kawan I si Lat.)

Okaylah.

Banyaklah bebel. I suka je makan apa2 pun.🙂 Nak belanja I pun boleh.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

4 thoughts on “Favourite food”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s