Raya 2012

with my brothers and sistersπŸ˜‰

Some things on raya 2012;

  • first day raya, tak ada air. All of us (plus mum and dad) terpaksa pergi mandi di toilet dekat Surau RISDA. HEEEE. Nasib baiklah, guard kat situ kenal keluarga kami. Alhamdulillah.
  • kecewa sebab mak tak masak nasi dagang for our family. Dia just prepared untuk orang yang tempah saja.😦 Nasib baik jiran nenek kat Kampung ada bagi nasi dagang. Yeay.πŸ™‚
  • pagi2 raya saya dah cedera sebab terkena tempat bakar satay. Ada parut!😦
  • sempat solat sunat Aidilfitri tahun ni, alhamdulillah.
  • ada dua kali projek BBQ… di rumah kampung sebelah mak satu dan di kampung nenek sebelah ayah satu. Seronok.πŸ™‚
  • bekalan air sangat teruk, saya terpaksa menumpang mandi di RISDA… 3 kali kut. Kereta sudah bertukar jadi kenderaan mengangkut air. Sampailah raya keempat, bila semua dah start masuk kerja, pejabat dah buka, barulah air elok sikit. Itupun ada pada waktu malam sahaja. Masih okaylah, bolehla mesin basuh tu bekerja malam dan sempatlah kami tadah air beberapa tong dan penuhkan tangki.😦 Teruk betul krisis air Kelantan ni. Sampai masuk berita.
  • paling lama cuti ni kut. semua adik2 ada kat rumah sampai raya ke 7. Fun!
  • Dah kurang suara tanya bila turn makan nasi minyak. (LIKE)
  • Emmm… apa2 pun, saya rasa raya kali ni okay jer. Saya dapat berehat banyak. Yang penting sempat puasa 3 hari kat rumah.πŸ™‚

Hopefully raya semua orang pun okay jer…πŸ˜‰

Selamat Hari Raya, Mohon maaf zahir dan batin!πŸ™‚

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

10 thoughts on “Raya 2012”

  1. kesiannya beraya dalam keadaan camtu…harap2 Kerajaan buat bnyk lagi benda utk Kelantan lepas ni..btw..cantik pic raya adik beradik tuuu

  2. Selamat hari raya.

    Finally a raya photo that without matching colors outfits. Really tired though looked at the same color over again. Nice photo indeed. Especially the one who sit at the middle in the front row. Really nice!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s