Kerja, dulu dan sekarang…

Hai,

Malas macam mana pun, Monday blues whatever pun, tunggu nak weekend jer pun sebab nak enjoy ja… nak gi shopping la, makan sedap la… tengok wayang la… karaoke la…

Kena jugak kerja kan????

Sebab kalau takdak kerja, takdakla gaji tu.

Takdak gaji, kamu nak enjoy macam mana????

HAHAHA.

Itulah motivasi saya menghadapi hari-hari yang agak blues.

Pelik jugak, dulu kerja gaji tak sampai seribu pun, hidup jugak.

Now gaji banyak pun (banyaklah dari dulu) pun macam tak cukup.

Okay, dulu

  • takdak keta;
  • umah tumpang, tak payah sewa;
  • naik bas ja…
  • baju boleh murah kat kedai cina sebab masa tu kurus… tak try pun takpa… sure muat…
  • la ni, baju kena beli hak mahal sikit, kena masuk fitting room bagi try dulu…
  • dulu handbag dua ketul ja, la ni kalu buleh nak matching segala… awal2 beli usaha gak la dua tiga kali tukar handbag seminggu ikut baju…
  • la ni, entah gi mana entah handbag (ada, dalam bag-bag… simpan kat bilik ja, malas nak tukar2)
  • dulu outing naik bas, gi kotaraya, petaling street… kadang2 gi round KLCC pastu abis bergaya pun ampang point ja… masa belajar dulu Mines ja;
  • la ni… berlagak… adeh!!!!
  • dulu, makan mcd pun dah cukup… la ni.. berangan… sikit2 nak starbucks la, sushi la, paling2 pun sikret resipi…. ish ish ish…
  • dulu kerja lagi teruk kut… la ni rileks sikit.. (bersyukurlah!)

Okaylah…

Kalau nak banding dulu dan sekarang, memang tak habis kan.

Semoga sentiasa dalam rahmat Allah, selamat meneruskan kerja.

šŸ™‚

Oh ya, semalam lepak ngan unimates, best giler. Apay ngan jaja ja pun, tu pun dah cukup da havoc. Gi lepak kat umah parents jaja kat Melaka semalam. Best.šŸ™‚

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

4 thoughts on “Kerja, dulu dan sekarang…”

    1. betul tu tata.
      selalu dengar pepatah ni…
      now mengalaminya sendiri.šŸ™‚
      that’s life.
      dulu kawan tak de ramai mana…

      now kawan ramai sangat….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s