Tertindas

Salam.

 

Malas nak cakap banyak but saya rasa ramai sangat orang Kelantan rasa tertindas dengan beberapa perkara sekarang.

Tapi saya tak faham.

 

Memang ada beberapa perkara yang sangat obvious dan ridiculous yang menyebabkan orang rasa menyampah.

 

Tapi,

 

Disebabkan perkara yang obvious dan ridiculous ni, saya rasa turut membuatkan orang rasa menyampah, dan seterusnya menghalang orang-orang ini melihat sisi sisi baik pihak tertentu.

 

Fikir je lah.

 

Saya tak mintak banyak. Dua perkara jer.

  • bekalan air yang senonoh sikit untuk rumah saya kat kampung. parah juga kalau nak tunggu pukul 11-12 malam baru boleh basuh pinggan dan guna mesin basuh. mandi pun pakai air tangki. wuduk, tunggu hujan.😦
  • biarlah ada tong sampah besar di cabang tiga tu. ini nak buang sampah kena drive 10-20 minit baru jumpa sebiji tong sampah besar.

Aduh.

 

 

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

4 thoughts on “Tertindas”

    1. jenuh kan erra? raya haji ari tu we have to use two cars to carry the trash. because mum is not around for almost a month (she’s on Hajj) and tak ada driver nak bawak sampah2 tu.

  1. Orang Selangor patut ambil iktibar dari masalah di atas. Mungkin sebab air dibayarkan untuk RM10, maka sewenangnya pembaziran berlaku. Tong sampah banyak, maka banyak juga la sampah dibuang, tapi bukan dalam tong sampah, di luar tong sampah dan di tepi-tepi jalan.

    Kalau la Selangor alami macam kat tempat Echah tu, baru la kita nak sedar betapa untungnya penduduk Selangor ini. Tapi masa tu dah terlambat dah. Hah. Padan muka memasing.

    1. t.a.t.a, itulah, tak kisahla mana2 states pun. I am just hoping for a considerable and thinking leader jer. jangan menabur janji palsu sudah, jangan nak buat tak nampak keperluan rakyat and most of all, jangan pentingkan diri sendiri.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s