20122012

Hai. Tarikh yang cantik (lagi!)

Saja nak abadikan dalam post ni.

Hari ni saya nak bercerita pasal bos. Kawan I quoted dari buku apa entah, “ada dua jenis bos, satu yang bos dan satu lagi, yang memimpin. ย  I bukanlah bos, but I hope I bila jadi bos, jadi yang jenis memimpin lah.

Secara dasarnya, I rasa sangat beruntung ditempatkan di Bahagian ini. Ops. I was transferred (I was rejected by my old boss) here when I was being promoted few years ago. I chose to be here without knowing what was I about to do here.๐Ÿ˜€ Luckily, as always, Alhamdulillah, kena percaya yang Allah dah jadikan sesuatu tu, terbaik pada tempatnya. ย So, kat sini I banyak peluang untuk meningkatkan pembangunan diri sendiri, dan juga membangunkan kerjaya. I rasa boss I sangat suka memberi peluang kami yang junior ni untuk melibatkan diri dalam mesyuarat-mesyuarat, sama ada di dalam atau di luar negara. Dan kalau ada kursus yang menarik, dia akan menggalakkan kami terlibat.

Okaylah, serious sangat eh topik tu.

By the way, malam semalam I ke Jalan TAR, final round for kenduri kesyukuran dan menyambut menantu preparation. I beli surah Yaasin, and collected three boxes of cenderamata yang nak diberi kepada orang yang datang kenduri nanti. Berat sangat. Harap2nya nanti semuanya berjalan lancar lah. I plan nak balik kampung Sabtu ni, harap (harap lagi) tak berapa sesak la trafik hari tu. Owh, Krismas is on Tuesday, so I bet ramai yang cuti Isnin and balik kampung and jalan pun jam. Harapnya tak.๐Ÿ˜ฆ

Now, I tengah check thesis budak praktikal ni. Last Tuesday I joined satu English class and the Prof said, most of the time, if they check the grammar/thesis they end up rewriting the whole thing! I hope (harap lagi) I tak akan kena buat macam tu lah.๐Ÿ˜› Though tadi one page of introduction pun I spent at least 10 minutes!! ni ada about 60 pages. Adeih.

Wish me luck. My own thesis pun tak gerak gerak ni!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

5 thoughts on “20122012”

  1. lama tak baca blog Aishah, dulu Fid ada komen skit2…laptop hilang terus tak ingat url yg betul,ni pun berjaya jumpa bila try and errror search dari pakcik Google

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s