Ucapan yang baik

Hari ini ada seorang kawan di pejabat yang akan berhijrah, bekerja dengan syarikat televisyen. Saya suka baca emel makluman yang dia hantar. Saya share sedikit.

Tajuk : Saya akan berhijrah!

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam 1 Malaysia,

Saya telah ditawarkan bekerja selaku Pengurus Pembangunan Kandungan di TV, bertanggungjawab merancang, menyediakan serta menambahbaik kandungan TV bermula dari minggu hadapan.

Walaupun saya baru sahaja di MOT, tetapi saya bersyukur kerana diberi ruang dan peluang untuk berkenalan dengan ramai personaliti, karakter dan individu yang menarik di MOT ini.  Saya juga mengesan banyak bakat – bakat tersembunyi yang menarik di kalangan warga MOT. Kembangkanlah ia🙂 Saya tidak tahu mengapa, tetapi saya rasa sedih untuk meninggalkan MOT. Panjang umur, kita jumpa lagi ya?

Saya juga ingin mengambil kesempatan untuk melahirkan penghargaan saya kepada dua individu yang saya banyak belajar sepanjang saya di sini iaitu Encik E dan Encik Rn. Mereka berdua sering memberi motivasi, ilmu dan semangat kepada kami semua. Banyak yang saya pelajari dari keduanya. Saya amat menghargainya. Mereka individu hebat dan saya doakan agar mereka dapat naik lebih tinggi lagi.

Saya rasa emel dia sungguh bersemangat. Bila saya wish dia good luck, reply dia,

Cik Aishah!! Thanks!

Begitu bersungguh, bila saya membaca reply tu, saya senyum.

Semalam saya mesej seorang kawan, yang jauh (di mata, dekat di hati) haha. We met in a plane, during my trip to Vietnam, almost two years ago. That was the first and last time we met (until now) but somehow we clicked and he’s funny.  Saya mesej ucapan tahun baru saja pun. Balasan dia memang berjaya menceriakan hari saya.

Hey, I just thought about you and you text me. Amazing.

Ah, sememangnya I am easy to please.  A single text would make me smile all day.😛 Hopeless, isn’t it?

By the way, I met another special friend for lunch yesterday. Oh, dah lama betul tak jumpa! Rasanya dah dekat setahun! Itupun buat saya happy juga. *grinning*

Alhamdulillah!

Oh, boifren Indonesia saya akan ditempatkan di some far away country. He’ll be posted there maybe in April. I met him at few meetings and we clicked too, maybe because we are at the same age. He asked me if I wanted anything from Indonesia because his friends will meet me next week at a meeting.  Oh, so sweet. Last time I got Judika and Noah cds from him. His birthday was a few days ago,  I am thinking of giving him something but, I fail la bab bagi hadiah kat lelaki ni.

*saja ja panggil dia boifren Indonesia. He doesn’t know that. 

Satu lagi, abang Taz akan ditempatkan ke Indonesia! Wuhu! Sure gonna miss him!

His flight is on this Sunday.😦 Will be at the airport to give moral support and buat lawak bodoh sekejap sambil lepak2 until he bid us goodbye from the escalator.😛

Oh, so many things happened already and it’s just 10 days after a new year. Wish for all good things to keep coming, right?

All the best!

 

Salam!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

10 thoughts on “Ucapan yang baik”

  1. saya pun dah lama tak jumpa aishah. sejak saya merantau ke seberang laut dan sejak saya selamat menjadi isteri orang. harap2 dapat jumpa aishah someday. mana tau ada rezeki aishah datang ke miri.🙂

  2. So sweet la reply dia. Even saya pun bisa senyum sepanjang hari. Bisa saja saya storan sms itu dalam telefon sehingga bila².

  3. adikku itu mmg bersopan santun dan bersemangat orangnya… sbb tu menjadi rebutan byk pihak swasta…🙂 cuma kita je yg tak pandai nak simpan dan groom talent2 yang sedia ada ni kadang2…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s