Brunei and Penang

I was in Brunei last week for a meeting, it was a nice chance to put foot on another state. Oh, we did call member states for ASEAN. In our report we put it as AMS. ASEAN Member States… tapi few days ago ada orang betulkan ayat saya bila saya dah terbiasa sebut states dia betulkan dengan muka sombong, country katanya. Takpelah.

Well, ini adalah pertama kali saya ke Brunei. Alhamdulillah. Tapi seriously I tak berkesempatan nak pusing banyak tempat pun. A friend drove me around Gadong and Bandar Seri Begawan at night then I went to Gadong, to the Mall to just have a feeling about Brunei’s mall. Okay, it’s not as meriah as what we have here lah but it’s good enough.

Anyway, tempat mesyuarat adalah sangat cantik. I mean kawasan hotel tu lah. With the beach view. Sungguh, cantik sangat!🙂 But anyway most of the time was spent in meeting room (or bedroom) so rasa menyesal jugalah tak explore kawasan hotel tu betul betul. I hope I could go back there.🙂 *crossfinger*

Oh ya, Brunei memang agak mahal kos kehidupannya untuk kita rakyat Malaysia ni, tapi for them just nice lah. But if they come here obviously they will be orang kaya lah kan.

Then, I took flight to Penang on last Friday, just nak jalan-jalan. OHOH. I buat perangai macam orang kaya! I bought MAS ticket to Penang!

Anyway, it’s worth it. I had so much fun in Penang, alhamdulillah.

Okaylah.

Esok insyaAllah, I akan pergi bercuti lagi. Doakanlah I. Tiket ni dah beli dekat setahun rupanya (Mac 2012!).

Nanti nanti I update.

Salam!🙂

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s