Orang yang dia suka, orang yang suka dia…

Bila kita suka someone but that someone tak suka kita balik.
Bila someone suka kat kita, kita tak suka dia balik.

Bila orang macam suka kat kita
Treat kita baik baik
Tapi in the end takde apa apa

Bila kita treat orang biasa biasa
Tapi dia ingat kita treat lebih

Bila kita treat orang lebih lebih
Tapi dia tak rasa apa apa

Bila kita tanya apa apa
Dia jarang jawab balik

Bila dia start conversation
Kita pulak yang lebih lebih nak sms la apa lah…

Bila dia kata dia single but not available tapi bila ditanya dia tak cakap pun kenapa dia tak available,
padahal dia tahu (kut) ada orang suka kat dia.

Dia sebenarnya tak percaya diri sendiri.
Tak percaya diri sendiri untuk come out with a reason on why dia should stay single
Bila ada orang yang suka dekat dia

Dan tak percaya pada dirinya sendiri untuk bagitahu orang tu,
That dia tak perlukan orang tu untuk suka dia lagi.

Tak percaya pada dirinya sendiri untuk cuba bagi peluang kat orang yang suka dia tu
Tak percaya pada dirinya sendiri, mungkin tak mengerti perasaan sendiri
Tak percaya pada dirinya sendiri, untuk berkomunikasi dengan orang yang suka dia tu
Tak percaya pada dirinya sendiri untuk memulakan sesuatu yang sebenarnya memang untuk dia…

Tak pasti dengan diri sendiri…

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

2 thoughts on “Orang yang dia suka, orang yang suka dia…”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s