Ani dan Seman : Hal Ehwal Rahsia

Read : Annie and Simon : Covert Affairs

Hai.

annie and simon, ni gambar dari episod tu lah…

Ni untuk ex housemate yang tak ada astro di rumah barunya.πŸ™‚

Hari tu kan kita tengok yang Annie dan Simon tu saling menyepai antara mereka. Last week, Simon bawak Annie pergi bercuti ke mana entah, tapi pada masa yang sama sebagai spy haruslah bekerja saja walaupun bercuti.

Simon bawak Annie jumpa kawan dia, lupa nama, kita letak nama Peter lah kut… Tapi setelah disepai sepai, bos Annie kata itu adalah pengganas juga dan kalau boleh dapatkan info dari Simon pasal Peter tu baguslah. Tapi Annie kena balik segeralah sebab Peter tu bahaya juga.

So, Annie cakap lah dengan Simon nak balik tapi malam tu diorang dinner dengan Peter dan girlfriend Peter. Peter ni dah perasan dah yang Annie ni seorang spy yang sedang menyiasat kegiatan Peter dan Simon and he tried to warn Simon about that (which I think Simon already knew it). So masa lepak2 dengan girlfriend Si Peter tu Annie sembanglah… Girlfriend Peter kata Simon tak pernah look that happy. Maksudnya dia betul2 sayangkan Si Annie tu.

Ni lah Pakcik Peter tu. Tengah marah Simon.
Ni lah Pakcik Peter tu. Tengah marah Simon.

Annie serba salah dah. Boss dia kata “Simon tu you jadikan umpan je kan, u nak siasat kan benda ni kan? Takkanlah u jatuh hati ngan Simon kut?” gitulah lebih kurang. Of course lah Annie tu pun jatuh cinta kat Simon. Tapi takkan nak cakap ngan bos, malu kut.

So the next morning, before Annie balik, Simon berkeras nak hantar dia, and at the same time, Peter nak ikut jugak. So Annie was like, damn, I’m dead…. Simon pun act suspiciously… Aku pun berdebar tengok.

Until they reached a house, or a warehouse, I can’t recall, Annie was pushed into a room and Simon locked it from outside, looked like they trapped and caught Annie.

Well, you know what, Simon shot Peter. Killed him.

Begitu sekali Simon sayangkan Si Annie, in the end, they both parted separate ways. They knew that would happen.

Betullah kata Si Jijoe, chinggey ni memang boleh memusnahkan negara. (Ini cerita Rock Oo!)

Adeih.

Sekian.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

8 thoughts on “Ani dan Seman : Hal Ehwal Rahsia”

  1. i loike i loike.. hehehe .. tapi knp tukar kpd seman ..muahahaha… i terharu .. entry nih dibuat terbaik lah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s