Hal Ehwal Rahsia : Ani and Lena

Okaylah, so I missed one episode of it last week, sedar-sedar this week, Simon dah mati (r.i.p) and Ani pulak baru sihat, ada parut etc. Lena (Bos Ani yang suruh Ani ngorat Simon) tu rupanya penjahat. Mole. Dia kerja dalam CIA untuk Rusia rupanya. Geram. Rasanya dia la kut yang bunuh si Simon. Simon sangat handsome okay. Ish. I benci betul bila dalam movie, orang handsome mati dulu. Nasib baik dalam satu cerita tu, Daniel Henney hidup balik, walaupun jadi penjahat I tetap suka. Okay tu cerita lain.

Lena and Annie

Malam tadi, Si Joan dengan Auggie hantar Annie ke Russia. Moscow. Cantik sangat bandar tu. Pandai pula si Piper Perabo (Annie) ni cakap Rusia. I tahu “Spacibo” je means, thank you.πŸ˜›

Joan and Arthur

So, Joan dah merentasi limit bila dia bagi Ani gi Russia. Kedudukan kerja Joan and Arthur (husband+boss dia) pun macam terjejas bila first operation Ani serang hendap Lena tak jadi. News sampai ke CIA. Even Arthur pun tak tahu yang Joan plan macam tu. So bila dah kena warning gitu, Joan siap2 hantar termination letter, tak mau nyusahkan husband katanya. Love.πŸ™‚

Kat Moscow, Ani jumpa adik Simon, Zanya. Comel la sebab abang dia handsome.πŸ˜› Betul lah si Simon tu sayangkan Ani. HUHU. Sedih.

Dalam cerita yang kompleksiti ni pun masih lagi lah terselit kisah romantik2 yang mana spy yang sepatutnya tolong Ani kat Russia tu ialah ex boifren si Lena. Bodoh betul lelaki tu sebab walaupun si Lena tu dah buat jahat macam mana pun, dia still nak tolong Lena lagi. Adakah itu true love sampai kesejahteraan negara pun diperjudikan. Bengap. Sebab tulah first operation Ani tak jadi sebab mamat tu bagi clue yang tipu tipu kat Ani.

At then end, of courselah Ani dapat juga cari Lena, point dia mula2 nak kena ambik gambar Lena je then hantar ke CIA to prove that Lena is there in Moscow tapi bila emosi lebih (Lena bunuh Simon kut…) dan kata-kata Lena yang menawarkan kedudukan, kuasa, wang kepada Ani supaya Ani works with Russia (FSB) must have made Ani mad, so masa Lena cakap2 kosong (biasalah cerita….) tu Ani tembak dia. Padan muka. Mati terus.

Adeh. Tu je lah.

Malam tadi tu season finale dah. Hmm.

Just because I like it.πŸ™‚

Details : here

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

1 thought on “Hal Ehwal Rahsia : Ani and Lena”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s