Semalam

Tayar pancit, terpaksa panggil my colleagues to help me out, biasalah perempuan. Hee. Kat situ baru nak tulis, biasalah perempuan, biasanya nak mengaku yang kita ni sama kuat je ngan lelaki. Kuat mental, ye kut. Kuat fizikal, tak naklah, tak ayu nanti.

I pergi tampal tayar semua, RM6. Kat Putrajaya ni mahal seringgit dari tempat lain tapi okay je, mampu kan. Rezeki kedai tu.

I whatsapped gambar tayar pancit kat sorang ni dia tanya I, did you fix it by yourself? I jawab, mestilah tak. Tak ayulah kan nak tercongok congok pakai baju kurung tukar tayar. :P Dia pun cakap, if you did, you’d be the coolest woman.

Takpelah. Tak cool pun, I tetap hot gitu.

Flat kan.
Flat kan.
a 2 cm screw found it's place there
a 2 cm screw found it’s place there

Balik awal semalam, nak tengok Suits.

Cerita Suits ni ditujukan khas buat ex hoomie, Cik Hani yang apa apa je lah.

semalam ditakdirkan birthday Rachel, so ayah dia bawak dia gi lunch. Ayah Rachel ni rupanya peguam yang hebat. Robert Zane namanya. Robert ni macam tak menghargai Rachel la, dia selalu cakap seolah Rachel ni failure sebab dah lama2 pun masih lagi jadi para legal, tak jadi lawyer lagi. Rachel bengang la.

Dia balik opis, and tahu bahawa Pearson and Hardman nak lawan ngan Robert Zane on a case, so dia offer to work with Mike and Harvey to beat her father. Masa ni isu dia macam personal la sikit. Pastu Mike tak tahu yang dia nak lawan tu ayah Rachel tapi once dia tahu, dia jadi macam pengampu sikit macam nak ambik hati pak mentua so Harvey macam menyampah la. Tapi menyampah bodoh2 ala ala gurau2 yang biasa la…

So lawan2 macam biasa lah, dalam fakta fakta tu ada jugalah isu emosi anak beranak…. So macam kita selalu tengok, Harvey and Mike mesti ada point yang tidak boleh dikalahkan lah, kan?

Last2 ayah Rachel pun sedarlah yang anak dia tu perlukan sokongan, dan bukan dipandang rendah, kebetulan isu malam tadi ialah gender, diorang lawan kes pasal gender so adalah isu-isu yang berkaitan kan.

Ending, si Robert Zane tarik diri dari kes tu, so digantikan oleh Daniel Hardman yang telah dipecat dari his own company, Pearson (Jessica) and Hardman. Dia nak ambil kes tu to fight against Harvey and Mike.

So, that’s all, bersambung next week.

 

😛

 

Mike and Harvey ;)
Mike and Harvey😉

 

 

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

8 thoughts on “Semalam”

  1. danial kene pecat? wahhh aku terlepas tgk ..haish!!!! memang slalu terlepas pong… wahhhh besnyer jumpe pak mertue.. tp aku lebih suke aksi cute harvey yg menyampahkan keadaan sedemikian.. hahahha .. owh my ex hosmet adore u.. muahh muahhh muahahahha

    1. hani shantek kau ni selalu guna nama lain2..
      why can’t you stick to one name… tiap kali komen nak kena approve.
      hehe.
      haha daniel kena pecat last two weeks rasanya. isnin minggu lepas pun aku terlepas… sebab kena gi langkawi…
      tapi gitulah lebih kurang ceritanya…
      thanks for your comment anyway🙂

  2. mmg cool kalo akak tukar tayar sendiri..hehe…
    nway,bukan semua lelaki pon mampu tukar tayar tau..huhu…nak maintain cool punye pasal,berpeluh2 jugak tukar..hihihi

  3. I always wondering the same thing. If that were ever happen to me, do I change it by myself (with all the baju kurung) or do I call out the others? I definitely don’t have any knowledge on how to change a flat tire and I think I need to learn it.

    1. tata, hopefully there will be kind people around when such things happen to you, or anyone…😉
      i think i could do it, but it may involve a lot of sweat (and tears) heehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s