Blogspot

Hi,

Salam…
Now dah malas pula nak update kat sini. Rasa macam serabut saja sebab terlalu banyak spam comment. Dan interface pula lambat nya…

Tapi sayang pun ada juga.

Bos tetiba tegur cuti pulak. Malasnya nak layan, boleh tak? Bukan ada orang pun kat office masa ni. Boleh tak bagi cuti jer. Bos besar pun cuti. HEHE. Okay boss… nanti saya bincangkan.

Hari ni ada kawan post pasal kerja pula kat FB. Hai malasnya. Sebenarnya saya tak berapa suka hal kerja di bawa ke FB. Twitter pun tak mau tapi now boss boss semua dah ada twitter so saya pun twit jugakla sikit sikit. Tapi di FB ermmmmmm…

Apa-apa pun thanks ya. I know you have good intention. Haih, terpaksa pula saya bising pasal kerja kat sini.

Benda yang saya jaga ni, betul betul memeningkan kepala saya. Sebab saya tak ada kuasa. Boleh tak? Kalau saya berkuasa saya boleh nak minta orang buat itu ini. KAKAKAKA. Okay saya berangan.

Perkara yang saya jaga ni, memberi impak pada kemajuan ekonomi negara, well the statement could been nerdier, no? HAHA. And being here, trade and industry is not really at the top priority, on another note, it’s not really been a matter of focus. Because, as I put it before, we don’t really have power, we are not the regulators. Yes, we received so many recommendations on how to make things better, but we don’t have enough HR to do it, to begin with.

But I couldn’t say that, when I am in the meeting, I couldn’t say, we don’t have enough people to do that… That would be a bigger issue on itself for an officer to utter that kind of feedback. Bad, you know.

And I shouldn’t write it here too. But I did.šŸ˜› We are taking a second look at my unit, maybe I will have an additional workforce in the future, insyaAllah.

Actually apart from work, I am busy with my study too (my own trouble, I know) and I am the Secretary for the association too, so much things to be done, so much on my plates, but as I said before, if I think I have too much things to do, Tok Pa have much more than me. HAHA.

I wanna be knowledgeable on my issues, on my work, and coming from a different background, and now finding myself falling in love with this thing, I decided to study it further. That’s why I am here, working (full time) and studying (part time).

Okaylah,

the title (blogspot) is particularly to inform that I usually blog on blogspot, too.

Have a great few days of Ramadhan.

p.s : I was born on 23rd Ramadhan.šŸ™‚

Salam.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

2 thoughts on “Blogspot”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s