Bersendirian

Bila dah biasa travel sorang-sorang, makan sorang-sorang bila keluar station. So, bila balik opis, tetiba staff takde, and email tak jawab, phone tak berangkat, then you gi beratur beli makanan sorang-sorang jumpa pulak best friend kepada crush you, crush (sounds so teenager btw), tu pulak dah tal mau kawan ngan you pun, so bila dah siap beli makanan, makan sorang sorang kat pantry, update status fb cakap “sedihnya” pastu bila kawan2 yang jauh, (uncle di Cambodia) tanya “what’s up niece?” you terus, keluar air mata, suap nasi rasa masin sebab air mata tumpah atas nasi.

 

That was what just happened to me.

 

I sedih.

 

Kalau kena duduk sorang-sorang dan makan sorang-sorang di luar negara, takpe lagi, ni bila dah balik home pun masih lagi kena berseorangan, mesti lagi double sedih. Mula lah rasa tak mau la duduk sini, tanya diri macam-macam, sedih je, pastu berangan nak gi kerja jauh2 ataupun sanggup lagi attend meeting yang redundancy dari duduk opis dan sakit hati.

 

 

 

Well, I am one of the kind.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

6 thoughts on “Bersendirian”

  1. Echah, ku memahami perasaan mu… zaman muda dolu2 sendirian mmg best, sebab sukati nak buat apa dan nak pegi mana.. but at this age, sebenarnya we just want to settle down… tiada apa lagi yang dicari selain kebahagiaan dan someone to share the kebahagiaan with… cheer up k? tamau sedey2… your time will come soon… doa byk2, semoga dimakbulkan Allah…

    1. kebahagiaan, memang nak cari… tapi to settle down, well, I don’t think I am that ready.🙂
      It’s not hundred percent about settling down, I was thinking of more than that. I actually don’t mind having no boifriend and all, but there are times when you need people and people were not around, like in the office.
      I guess it’s not a sadness, it’s more of a frustration with the things (and people) around you and sometimes, frustration with my own self for knowing that there are things I can do better but, well, I just don’t want to push myself.

      anyway, thanks for sharing and the wish.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s