Puasa 2014 dan geng lama heee

Salam all,

Dah 15 hari berpuasa! Macam cepat je kan? Hmmm.

Alhamdulillah, dah 4 kali dapat berbuka bersama famili, walaupun tak lengkap… berbuka bersama kawan2 pun sempat, alhamdulillah. Cuma sedih sebab ada sekali berbuka sorang-sorang. Tapi, takpelah, sebab ada orang yang tiap2 hari pun berbuka sorang-sorang.

Now, saya kat opis, plannya nak buat kerja sekolah, tapi ya Allah! susahnya nak mulakan! Dahlah suasana best je ni, ada juga tertidur kat sofa nanti heee.๐Ÿ˜›

Hari ni ada plan nak berbuka bersama2 dengan geng2 ex JKJR. Heee, my first posting in 2005… ย (they were all my assistants) Kadang2 terperasan jugak yang saya ni boss yang cool kut ngn diorang sebab sampai sekarang kitorang boleh lepak2 and share macam2 perkara. Ramai2 tu, sorang je yang masih di JKJR, yang lain semua dah tukar-tukar ke tempat lain.

Dalam ramai2 tu, baru dua orang je yang yang dah kawin. HEEE. Takde jodoh kut yang lain2 tu. Dulu kami gelar geng ni geng playgirl. HAHA. Perasan kan. Kisah lama, almost 9 years ago since I knew them! How time flies! And Yna was the one yang ajar I pakai eye liner, they urged me to wear make up, even taught me how to! I was so naive back then, I only have lip balm and eye shadow wet n wild (now silky girl) in blue and pink๐Ÿ˜› Ingat pulak lepak di surau and test make up, rajin betul dulu, lepas asar pun semangat nak tepek make up, the reason was, because I have to take LRT everyday to and fro work so, I have to look good all the way! No matter how tired I was!

Alhamdulillah, for everything yang Allah bagi kesempatan untuk saya, especially for giving me those beautiful persons who love me, now, then and in the future.๐Ÿ™‚ I wish I love them equally back.

And last but not least, semoga kita sentiasa mendoakan kemenangan Palestin. Semoga rejim Zionis menerima pembalasan dari Allah, semoga dikurniakan kemuliaan kepada umat Islam Palestin yang mengambil tanggungjawab memelihara bumi anbiya bagi pihak kita semua… Ya Allah.

And, semoga kerja2 saya ni tak tertangguh lagi dan saya dijauhkan dari sifat malas yang teruk.๐Ÿ™‚

Salam.

 

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

3 thoughts on “Puasa 2014 dan geng lama heee”

  1. Terpanggil nk komen psl saudara kita di Gaza… semoga berkat bulan Ramadhan ini, mereka akn mendapat pertolongan dpd Allah swt. Sebagaimana kemenangan Islam dalam perang badar, perang khandak, pembukaan kota Mekah dll..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s