Seminar Kebangsaan MITI

Semalam I telah hadir Seminar yang dianjurkan oleh MITI di MATRADE, Kuala Lumpur. Basically ia adalah seminar untuk mendedahkan dan menyedarkan industri dan kerajaan bahawa negara terlibat dalam liberalisasi pelbagai sektor, dalam menjayakan komuniti ASEAN 2015. (AEC 2015) ini merupakan satu gagasan ke arah komuniti ASEAN tanpa sempadan, dan untuk tahun 2015, ia lebih menumpukan kepada perluasan ekonomi di rantau ini. Dengan liberalisasi, semua negara ASEAN boleh menjalankan urusniaga secara lebih kompetitif dan membuka peluang pasaran yang lebih besar.

Transport and Logistics (ehem ehem) merupakan salah satu bidang yang dibincangkan. Dan sebagai agensi berkaitan (dan paling favourite) sudah tentu lah kena hadir, dan mendengar pelbagai cadangan dan rungutan dan pujian (not) dan macam-macam lagi la dari pihak industri. Workshop turut diadakan bagi membincangkan sektor secara lebih khusus.

Okay, enough about that.

Semalam lepas seminar I sempat gi Publika and had a great (late) lunch at Ben’s.😉

Lepas tu, terus balik rumah and berehat sebab rasa macam tak berapa sihat la kan. Ingat nak tidur tapi tak dapat pun tidur.🙂

Oh ye, last night I tengok rancangan tv ni. on Lifetime, Married at the First Sight. Melibatkan tiga pasangan yang telah disenaraipendek dan melalui pelbagai test oleh pakar2 psikologi etc tentang compability, and psikologi la kan… so, they have to get married, but the game is, they won’t know who are they marrying, up until he/she is standing in front of each and everyone on that altar. On their wedding day. There are three couples, and last night, the (2 and half hour) pilot episodes showed that one of the women was freaking out in front of her supposedly compatible match when she found out that he’s not that good looking. She was saying that the experts failed in matching her. Well, can’t wait for next week episode.

Ah, maybe that would be all.🙂

p.s : The new mall opens today! IOI City Mall hmmm

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s