Update oi update

I am using this RedMi Note and unfortunately dia kan, gambar tak bleh simpan di SD Card, so selalu memory penuh sampai nak download apps pun tak boleh mana sebab tak cukup space. Sad kan. I pun mula lah memandai, godek sana sini ari tu, dengan bantuan adik I kami pun operate la phone ni.

Update manually, so berjayalah kan change direction so bolehla gambar disimpan di SD Card………….

BUT!

Hasil sampingannya agak tak menarik sebab…

  • tak dapat guna semua benda Google, macam maps, playstore, mail etc. Mujorlah apps macam whatsapp tu stay je kat phone…
  • gambar ilang… banyakkk plak tueee
  • contact baru add pun xboleh simpan dia Google… pehhhhhhhhh
  • apps kena beli from the market dia je… yang semua dalam bahasa Cina.
  • dia suka ilang-ilang… macam tengah2 type tu… ilang page tu, dia gi HOME
  • pastu if I nak directly open link, dia gi auto browser dia, I.E… adoiyaaaiii
  • apa lagi eh? banyak la…

So, I belum sempat lagi nak godek semula, to make things better, rasanya I kena study lagi ni… nak kena buat apa next ni…

or… nak beli redmi 4g baru tu ke.. .RM589… aummmm

Wish me luck.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s