Masa orang

A good friend, cerita masalah family dia kat I and dia sedang memerlukan bantuan kewangan. It’s sad because I kenal dia, and dia bukanlah orang sengkek ke apa, tetiba ada problem sampai terpaksa pinjam pinjam duit kiri dan kanan. Alhamdulillah, bolehla I tolong dia sikit walaupun jumlah tu cuma 0.03% je daripada keperluan dia. Hopefully it helps.

Okay anyway, pasal rumah I. Itulah salah satu sebab I tak dapat tolong kawan I lebih, sebab I tengah nak siapkan rumah I. Ada beberapa ribu lagi nak kena selesaikan dengan kontraktor ni. InsyaAllah, bulan dua ni bolehla I berumah baru, feewitt.

Rumah tu, dah dibeli since 2010 and was done 2-3 years after that, I rasa I dapat kunci in 2013, tapi because of so many things happen, yang buat I hilang semangat and everything, I tak buat apa pun untuk rumah tu. I tinggalkan rumah tu macam tu je until it hit me that sampai bila nak biarkan perkara sedih ni… So, I usahakan cepat2 untuk I duduk di rumah tu.

Ada orang hensem bagitau I,

saya rasa awak ni suka keluar sebab awak bukan duduk rumah sendiri.

Terima kasih kerana memahami.

I seronok sangat dengan persekitaran rumah baru I ni, sebab ada playground dekat rumah (macam ada anak, kan??) and ada ruang sikit sikit untuk kawan2 berBBQ. Oh, sungguh berangan.

Hari tu, tukang buat rumah tanya I tak mau sambung atas ke? (Jadikan rumah dua tingkat). Oh, no, takde bajet. And lagipun I selesa dengan rumah satu tingkat. Senang I nak kemas. Alhamdulillah. InsyaAllah.

Cumanya….

HouseBAND je takde.

Eh.

HAHA.

Bye.

Advertisements

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

One thought on “Masa orang”

  1. hahaha.. comel je ending.. HOuseband ek? hehe.. takpe takpe.. all good things will come in a good time.. Allah dah tulis takdir kita camne kan..

    having a home is what makes us happy..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s