Masa orang

A good friend, cerita masalah family dia kat I and dia sedang memerlukan bantuan kewangan. It’s sad because I kenal dia, and dia bukanlah orang sengkek ke apa, tetiba ada problem sampai terpaksa pinjam pinjam duit kiri dan kanan. Alhamdulillah, bolehla I tolong dia sikit walaupun jumlah tu cuma 0.03% je daripada keperluan dia. Hopefully it helps.

Okay anyway, pasal rumah I. Itulah salah satu sebab I tak dapat tolong kawan I lebih, sebab I tengah nak siapkan rumah I. Ada beberapa ribu lagi nak kena selesaikan dengan kontraktor ni. InsyaAllah, bulan dua ni bolehla I berumah baru, feewitt.

Rumah tu, dah dibeli since 2010 and was done 2-3 years after that, I rasa I dapat kunci in 2013, tapi because of so many things happen, yang buat I hilang semangat and everything, I tak buat apa pun untuk rumah tu. I tinggalkan rumah tu macam tu je until it hit me that sampai bila nak biarkan perkara sedih ni… So, I usahakan cepat2 untuk I duduk di rumah tu.

Ada orang hensem bagitau I,

saya rasa awak ni suka keluar sebab awak bukan duduk rumah sendiri.

Terima kasih kerana memahami.

I seronok sangat dengan persekitaran rumah baru I ni, sebab ada playground dekat rumah (macam ada anak, kan??) and ada ruang sikit sikit untuk kawan2 berBBQ. Oh, sungguh berangan.

Hari tu, tukang buat rumah tanya I tak mau sambung atas ke? (Jadikan rumah dua tingkat). Oh, no, takde bajet. And lagipun I selesa dengan rumah satu tingkat. Senang I nak kemas. Alhamdulillah. InsyaAllah.

Cumanya….

HouseBAND je takde.

Eh.

HAHA.

Bye.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

1 thought on “Masa orang”

  1. hahaha.. comel je ending.. HOuseband ek? hehe.. takpe takpe.. all good things will come in a good time.. Allah dah tulis takdir kita camne kan..

    having a home is what makes us happy..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s