Oh my homeee

Hi,

Lupa, I ada bagitau nak update pasal rumah. Okay, last Monday I ada gi rumah baru I. Yeay. InsyaAllah, dua tiga minggu lagi dapatlah masuk dan duduk. Masih juga serba kekurangan, tapi cukup, insyaAllah. Setakat ni, semuanya berjalan macam dirancang kecuali ada lambat sikit sebab few things yang tak dapat dielakkan, tapi takpe. Semuanya ok.

Part yang paling menyakitkan bila nak siapkan rumah ialah, time nak membayar contractor. Ugh. All the savings and loans yang bersisa tu, sudah tiada sisa sisa lagi nampaknya. Ugh. Ugh. Peritnya paling dirasa bila I am all alone. Tak ada support system pun dari segi financial. Yeah, loan memang kira support system but I juga yang membayarnya. Loan ni actually personal loan I buat few years back for another thing but that thing didn’t work out, so duit tu ada la dalam akaun but rasanya dah licin I buat bayar rumah. HAHA. But it’s okay rumah ni untuk I juga, kan? InsyaAllah.

All alone but I learned a lot. I learned to deal with reality, but of course because of my laziness, I just let my contractor to do everything, sampaikan kipas, lampu and aircond, dapur gas pun dia yang carikan. I tak sempat and malas. Yep, the real reason is malas and I know I am just a simple person yang practical, as long as things work, then tak kisahlah. I tau kalau I nak gi survey lampu kipas tu, hmmmm fickle mind satu hal, satu lagi, my contractor could get the best deal for me as he dealt directly with the supplier, okayla tu kan.

And, bilik air yang ada adalah standard dari pemaju, haha. I heard people spend tens of thousand to just renovate the bathroom. So not me. But itu semua up to people la kan.

Okaylah, pray for the best.

🙂

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s