Perkaitan

Salam,

Tadi duduk duduk dalam mesyuarat, menganalisa intipati mesyuarat dan juga ehem, gaya pemakaian consultant. Tadi nampak consultants macam semuanya bekerja keras, tak kemas dan tak bersemangat mukanya. I dah berurusan dengan few consultants yang glamer jugak, semuanya macam kemas dan confident, jarang nampak muka stress or penat. I think gaya dan penampilan mereka ni mempengaruhi tahap kepercayaan kita kepada apa yang mereka cuba sampaikan.

Oh, itu mukadimah je.

Findings dari consultant tadi menyebabkan otak I berfikir ligat. Macam sel-sel otak yang bersambung dalam iklan tu, haaa macam tu lah.

I baru tersedar yang banyaknya perkaitan, tidaklah redundant tapi melengkapi. I faham yang tindakan satu satu agensi tu memang sangat futuristik, tindakannya telah dilaksanakan since 2010. And sejak dari itu, apa-apa pun yang dikeji, diorang terima saja, few years back, I involved dalam satu projek with consultants berkaitan dengan isu ni, and then last year, ada dua tiga projek lagi, membincangkan measures dalam isu ini.

Then, hari ini, ada lagi,

Buatkan I boleh kaitkan to the regional issues. Think liberalisation. ASEAN Economic Community. Things I have put myself in.

Then,

I realised, I je yang duduk dalam setiap projek tu. I think there were… like 1,2,….5 projects with different division/agencies that had me inside their steering committee. I must have contributed a lot. NOT. HAHA.

Tadi, at the end of the meeting, the secretariat which was also a friend, came to me and said, kenapa you all tak de komen apa-apa?

  • I bukanlah tuan punya kepada study2 sebelum ini, and tuan punya study sudah cakap-cakap. (though I never met them in my sitting as the member of the steering committee);
  • when I talk to that friend and another friend, I baru sedar yang benda semuanya berkaitan dan jadi sangat intense dalam kepala I, sebab tu I kena tulis jugak kat sini. HIHI
  • a junior from other ministry, when I wanted to excuse myself for 5 minutes to go see a friend at the lobby…. she said to me “cik aishah tak concentrate pun, cik aishah tak payah buat report ke, cik aishah dah faham semua kan?” I was like… “ermm you c.c to me your report, can?” hihi. It was just that, actually I was trying as much as her to understand and relate, I just didn’t show, ha, really?

Tadi hujan lebat.

Malas nak balik terus lepas meeting, so here I am at the office.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s