Perasaan

Hi,

Nak luahkan perasaan sikit. Aih, ni nak mengelakkan saya dari bercerita kepada orang… cerita yang dibawa dari mulut ke mulut itu, kadang-kadang bahaya. Macam main game telefon buruk tu… sampai kat hujung-hujung line, dah lari jauh maksudnya.

Baru-baru ini Persatuan yang saya jadi SU telah berjaya mengusahakan pembukaan taska di pejabat ini. Sangat banyak dugaan dan cabaran, paling saya tak tahan ialah gossip-gossip dan tuduhan-tuduhan yang orang bagi kat saya, yes, directly to me, not to the society or anything, directly to me.

And I was disappointed, sebab, I buat dan usahakan benda ini untuk kebajikan pekerja di opis ni. And of course I dapat banyak sokongan tapi benda-benda yang tak best ni lagi banyak sampai, disampaikan oleh orang-orang yang kasihankan I. Sampai satu tahap yang I rasa macam, untuk apa I buat semua ni? Bukannya I dapat gaji lebih. Bukannya I ada anak pun nak dihantar ke Taska tu.

Ada saja yang nak bagi komen negatif. I kadang-kadang letih… kenapa orang-orang ni tak boleh nak bagi komen positif atau at least senyap, tak payah nak komen, boleh?

Satu hal pulak bila taska dah dibuka, banyak pula tak puas hati. Tapi, tak sampai pada I… duk bergossip sesama mereka. Kalau ikut hati, biarkan je lah nak bergossip tu. Tak puas hati, gossip je la, I tak mau buat apa-apa pun selagi tak lapor terus kepada I. Sebab apa I marah sangat, sebab dah ada nombor telefon dan email I untuk dihubungi kalau ada apa-apa masalah… takde, tak reti agaknya nak buat laporan terus. Nak gossip je, senang.

I tak faham…

I letih.

Anyway, tadi KSU da sempurnakan majlis perasmian, hopefully, apa2 yang negatif pada masa hadapan akan dapat diatasi. I tak mau marah-marah dah.

Sekian.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s