Me and the Club[s]

I was just finished reading a book and was about to place it on top of another book that I have just finished few weeks prior when I saw the title of the book.

vintage tea club coverHmmmm

Club, note the title…

and then, the new book was…

 shoestring cover What was up with me and the club titled books?

And then I think that I jarang jumpa novel Melayu (dah lama tak baca pun, sebenarnya) yang cerita pasal persahabatan dan women empowerment. Banyaknya cerita cinta. Kalau masa kecil dulu ada la buku cerita yang siri asrama asrama tu yang cerita pasal girls and friendships. Tapi now, takde… Maybe ada, tapi I yang tak jumpa.

Anyway, dua dua buku ni told us stories on women and friendship and self improvement, indirectly. I guess I really like this kind of books yang macam inspirational. Though ada juga yang memandang rendah pada kategori chic lit, well, whatevs, hak deme la deme tak suka gak, tapi janganlah ngutuk orang yang baca chic lit. Betul ke, you are what you read, tapi bila seseorang dah baca buku ilmiah, tapi kutuk orang yang baca buku chic lit, well.. go figure.

Okay. That’s all for now.

Well for more review on the books please visit here and here

Have a great weekdays ahead!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

2 thoughts on “Me and the Club[s]”

  1. The Vintage Teacup Club tu mcm best jek..mcm nak jek.. akan ku beli echah! (and hopefully sempat bace. Chic lit or not, at least membaca jugak, I ni, dah lamaaaaa sangat tergendala pembacaan. sigh.).

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s