Fickle mind, and Grasses.

Berapa kali entah nak kena ubah ubah background haha.🙂

Macam ada je orang yang datang tengok blog ni. Takpelah. Untuk diri sendiri. Tadi on the way datang office, di Radio Nasional ada bincang pasal perempuan make up untuk siapa? Of course I jawab untuk diri sendiri!

What about you, girls?

I have a laman yang baru ditanam rumput. Rumput sounds so easy, kan? Tapi untuk dua minggu hingga ke sebulan ni, setiap hari I kena siram rumput tu dua kali sehari, pagi dan petang (in my case, malam la biasanya). Sebab nak bagi dia lekat elok kat tanah tu.

Lepas pergi China tu, I arrived on Sunday tapi sebab penat sangat I tak siram on Sunday and pagi Monday. Masa petang Monday tu I nampak rumput macam dah nak mati! Haaaa… dahlah mahal upah buat rumput tu. Rasa nak nangis. Sekali I tanya my kontraktor, he advised me to siram banyak-banyak sebab baja semua dah ada dalam tanah tu.

Setiap hari I siram, berbaldi baldi sampailah Sabtu lepas baru I pergi beli hose yang 20 meter tu. Penat jugak pakai baldi. Sampai patah tangkai dia sebab berat sangat kut carry air.

I tengok semalam rumput dah makin baik, tambah dua tiga hari ni hujan je. Alhamdulillah. Kakak kat rumah belakang tu dengan maid dia dah dua kali tanya, Okay ke rumput tu. Okaylah, insyaAllah…. hopefully okay lah. I jawab macam tu. Baguslah, ada jugak modal nak bersembang dengan jiran. Cuma jiran depan rumah ni I tak reti lagi. Maybe satu hari I pergi beli sate. Dia jual sate you all, depan rumah! Memang tak best pun tapi takpela… Tolerate.

Okaylah, sambung bekerja. Pening. (asal pasal kerja je, pening).

Eh, you all dah abis ganti puasa?

🙂

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

1 thought on “Fickle mind, and Grasses.”

  1. hahah.. mesti best bila rumput tu dah hidup segar.. puasa ganti dah abis tapi puasa nazar ada lagi nih.. bercinta betul nak abiskan..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s