Married at First Sight

Hmm,
siapa agaknya yang tengok rancangan ni? Bagi saya first season memang best tapi second season ni nampak sangat couples tak berapa ngam. Tengok finale dia weekend lepas, saya sebenarnya terkejut juga dua couples tu nak stay married.

Okay lah yang Jess dengan Ryan tu okaylah, bolehla nampak macam in love gitu tapi yang lain tu macam lebih sesuai berkawan saja. Sorry. Pastu bila geram dan tak puas hati, saya pun Googled la…

Hmmm dua dua couples yang chose to stay married tu, berpecah belah jua siap ada yang dikenakan restraining order towards their ex partner. Huyooo.

And then, I googled la couples season lepas yang pasal Courtney and Jason and Dough and Jamie. Diorang masih stay together and then I read and read more about Ryan, Jess, Jacylin and Ry hmmm even Davina and ex partner dia… bergaduh on the follow up program, the reunion or 6 months after (terus takde rasa nak tengok)… tapi the ladies, biasanya berjaya membentuk ally yang kuat.

Macam macam. Marriage is risky, yes but once we are in it, I guess everyone needs to work hard to make it work. It’s a team. Tak kisahlah how the marriage started, kita pilih ke, kena atur ke. Kan kan but that is the theoretical me speaking, what do I know about marriage.

Married at first sight ni, pasangannya ditentukan oleh pakar-pakar. Orang yang nak participate perlulah faham dan betul niat nak berkahwin, then berharaplah pada pakar tu untuk mencarikan partner yang sesuai. Risky kan. Tapi dah setuju to be in. And then, they get married and stay together (or figure out how are they going to be together) for 6 weeks, and then they have to decide whether or not they want to stay married or get divorce…

Season 1. Jamie-Doug, Monet - Vaughn and Jason-Courtney
Season 1.
Jamie-Doug, Monet – Vaughn and Jason-Courtney
season 2 Jess-ryan, Davina-Sean and Jacylin and Ry
season 2
Jess-ryan, Davina-Sean and Jacylin and Ry

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s