We planned but Allah has better plan for us.

It’s easy to write this down but tiap kali apa yang kita nak, kita tak dapat, kita tetap jugak nak question why me… why me… what have I done to deserve this, eceh tanya diri sendiri kut Bahasa Inggeris!🙂

Padahal… bakpo aku.. huuhuuu….

I ada plan baik punya. Buat masters part time. Boleh punya, benda ni berkaitan dengan kerja… beres… lepas tu… countless dugaan datang. Masters tangguh! Kerja bertambah, family berkembang… boifren datang dan pergi. (ehem)… And kita rasa kita tak berkembang secara positif. Tak ada benda yang kita listkan, kita capai! Sedih. Tapi tak buat apa-apa pun untuk mengatasi perasaan sedih dan frust.

Ulang the same mistake, banyak kali.

Tak akan ada apa yang datang bergolek golek, nak tak nak kena usaha. Tapi bukanlah sia-sia usaha kalau kita tak dikurniakan apa yang kita nak, sebab setiap perkara ada hikmahnya. Cuma kadang-kadang hikmah itu, tersirat. Kita tak nampak… hence the question, the why me… Lambat laun kita (I) akan belajar, hopefully.

Kuatkan diri and pulihkan semangat! You can do it!🙂

Love!

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

1 thought on “We planned but Allah has better plan for us.”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s