Busynya!

Dua minggu kebelakangan ni, sangat busy! Tak larat rasanya. Tapi laratkan juga. Dengan kerja hakiki, kerja sekolah dan kerja persatuan. Takpelah, dua tiga hal boleh manage. Yang satu ni, memang sangat mencabar tapi insyaAllah, there would be no giving up! Pray hard!

Saya tak pasti kadang-kadang, saya ni terlalu rajin ke macam mana. Saya pun tak faham kenapa ada orang macam tu macam ni. Saya pun tak perfect juga, tak baik mana pun, nakal jugak. Banyak dosa jugak. Tapi ada few things yang saya nak buat atau ucapkan, saya akan fikir banyak kali jugak tak mau bagi orang terasa hati ke apa.

Saya ni tak reti nak marah, bebel bolehlah. Tak reti nak arah2 orang yang dah memang takde rasa nak buat sesuatu benda tu, sebab takde maknanya. Saya rasa banyak benda saya buat sebab tak ada orang nak buat. Atau pun, kelemahan saya adalah, saya rasa tak ada orang nak buat benda tu. Saya malas nak suruh-suruh. Cuma saya fikir, kalau saya boleh fikir yang benda tu nak kena buat, kenapa orang lain rasa macam tak perlu buat. Hehe. Ni pasal kerja persatuan ni.

Maybe orang lain ada banyak kerja. Saya ni macam takde kerja kut. Takpelah.

Tapi nasib baik lah ada orang yang membantu. Kalau tak banyak benda tak boleh gerak juga. Alhamdulillah.

 

Hmm. Malas..

Salam.

Pengarang: aishahkay

simple young lady, living happy most of the time.

2 thoughts on “Busynya!”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s